Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Haas&Hahn for Favela Painting
Foto: Haas&Hahn for Favela Painting

Forvandling. Slumbyer i Rio de Janeiro er kendt for vold og narkotika. Kunstnerne Haas&Hahn vil ændre fordommene ved at male dem smukke. De har malet huse som regnbuer og givet farver til en størknet flod af cement, der er hældt ud på jorden for at undgå stenskred.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Street art-kunstnere forvandler Rios farligste slum til kunst

Hollandske Haas&Hahn forskønner fattigdom og aflønner lokale for at gøre det.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Over Rio de Janeiro svæver dragerne. Tynde sytråde, næsten usynlige mod himlens grå smog, forbinder dem med bjergsidernes slumbyer, favelaerne, der ligner stenskred af blikhuse og møg, og som ses alle steder fra i den brasilianske millionby.

»Hvis favelaerne er så visuelt fremtrædende, hvad sker der så, hvis man maler noget så smukt på bjergsiderne, at folk bliver nødt til at stoppe op og gentænke den måde, de ser favelaerne på?«, spørger Dre Urhahn, den ene halvdel af den hollandske kunstnerduo Haas&Hahn, der også består af Jeroen Koolhaas.

Spørgsmålet inspirerede de to kunstnere til at bruge blikhusenes grå flader som lærreder. De malede en dreng og hans drage på gavlene og skummende bølger på et gråt vandfald af størknet cement i favelaen Vila Cruzeiro, en af de mest berygtede slumbyer i Rio de Janeiro.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden