Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: GRARUP JAN
Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Statens Museum for Kunst henter ny direktør på Kunstakademiet

Rektor for kunstakademiet snupper en af landets tungeste kulturposter.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rektoren for Det Kgl. Danske Kunstakademi, Mikkel Bogh, bliver ny direktør for Statens Museum for Kunst.

Det bekræfter Statens Museum for Kunst over for Politiken.

Der har længe været gætterier om, hvem der kan opfylde de tårnhøje krav, direktørpositionen fordrer.

Udover Mikkel Bogh har profiler som direktøren for museet KØS, Christine Buhl Andersen, direktør for Museet for Samtidskunst i Roskilde Sanne Kofod Olsen og formand for Statens Kunstfonds bestyrelse og direktør for Kunsten i Aalborg Gitte Ørskou været nævnt.

Mikkel Bogh præsenteres officielt på et pressemøde her til formiddag.

LÆS KRONIK

I alt søgte 15 stillingen, der hører til en af landets tungeste på kulturscenen og giver en grundløn uden tillæg på 600.643 kr. årligt. Direktøren for Statens Museum for Kunst skal have politisk tæft, stor kunstfaglig indsigt, erfaring med at drive en stor organisation og et godt netværk til fonde og sponsorer.

Ja, faktisk handler en overraskende stor del af jobbet om at skaffe penge, bemærkede den afgåede direktør, Karsten Ohrt, da han holdt afskedstale. Det kræver op mod 35 millioner om året fra private fonde for, at kunne drive museet på et tilfredsstillende niveau. Derudover bidrager staten med omkring 80 millioner

Stillingen indebærer også stort ansvar og magt, da den nye direktør ikke får nogen bestyrelse at læne sig op ad eller lade sig styre af. For i modsætning til andre statsstøttede kulturinstitutioner som DR og Det Kongelige Teater, har Statens Museum for Kunst ikke sådan en størrelse, der ville kunne bistå direktøren med sparring og samarbejde med Kulturministeriet.

LÆS OM TIDLIGERE DIREKTØRER

Den nye direktør overtager et museum i god gænge. Statens Museum for Kunst har de senere år både formået at tiltrække et stort publikum og vise nytænkning med for eksempel ny-ophængning af samlingen. Senest har museet fået stor anerkendelse for sin fornemt kuraterede Asger Jorn-udstilling.

LÆS ANMELDELSE

Knap en halv million gæster besøger årligt Statens Museum for Kunst.

Den afgåede direktør, Karsten Ohrt, forlod sin stilling ved årsskiftet for i stedet at blive formand for Ny Carlsberg Fondets bestyrelse efter Hans-Edward Nørregaard.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden