godsbanen. Sydafrikanske Faith47 har malet billedet af en ung godsarbejder fra 1800-tallet.
Foto: Galleri Kirk

godsbanen. Sydafrikanske Faith47 har malet billedet af en ung godsarbejder fra 1800-tallet.

Kunst

Aalborg satser på street-art med digital skattejagt

Appen 'Street Art Hunter' guider til de 26 nyetablerede kunstværker.

Kunst

Mens kunstmuseer prøver at trække folk ind til kunsten, lokker en række kunstaktører i Aalborg folk ud til kunsten ved hjælp af 26 nye, enorme gavl- og murmalerier samt en lille app med interaktivt kort og indlagt kunstskattejagt.

Tanken er at markere den nordjyske industribys transformation til kulturby.

I de seneste år har Aalborg fået ny havnefront, og store kulturinstitutioner er åbnet. Nu skal projekt ’Out in the Open’ med murmalerier og appen Street Art Hunter »sætte Aalborg på verdenskortet som inspirerende kunst og kulturby« og skabe et kreativt byrum, mener arrangørerne.

Viser vej

Murmalerierne laves af internationalt anerkendte streetart-kunstnere som her på Godsbanen i Aalborg, hvor sydafrikanske Faith47 med billedet af en ung godsarbejder fra 1800-tallet trækker tråde tilbage i historien.

Appen Street Art Hunter fungerer som en digital guide med kort, der kan vise vej til malerierne og fortælle om dem. Undervejs kan man bedømme malerierne og indgå i byens kollektive evaluering.

Mere spillegale brugere kan deltage i jagten på at blive Street Art Hunter ved at finde og fotografere samtlige murmalerier. Den, der finder 10 værker på en time, bliver ’Speedy Artzales’, mens mere dovne bare kan lede efter malerier med bestemte motiver eller af bestemte kunstnere.

Appen, der er udviklet i et samarbejde imellem Galleri Kirk og mediefirmaet Lemon, kan fremover hentes hos VisitAalborg, Aalborg Kommune og på Galleri Kirks hjemmeside.

abcd

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce