Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Gareth Fuller/AP
Foto: Gareth Fuller/AP
Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Banksys første kommentar til Brexit skal rives ned, men kan blive mange penge værd

Den populære og hemmelige britiske gadekunstner lavede lørdag nat et nyt kunstværk i den engelske by Dover.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I løbet af lørdag nat i sidste uge voksede et vægmaleri af den britiske gadekunstner Banksy frem på en mur i den engelske by Dover. Maleriet viser en håndværker, der står på toppen af en stige og med hammer og mejsel er ved at banke en af de 12 gule stjerner ud af EU’s flag, skriver The Guardian. Stjernerne på flaget symboliserer foreningen og solidariteten mellem europæerne.

Maleriet holder til på Castle Amusements bygning i den engelske kystby nær færgeterminalen, der forbinder Storbritannien med det europæiske fastland. Det er blevet bekræftet, at kunstværket er skabt af den britiske gadekunstner Banksy, der lever en tilbagetrukket tilværelse og aldrig viser sig offentligt.

Maleriet er Banksys første visuelle kommentar til den afstemning, der betyder, at Storbritannien nu er i gang med at forlade EU. Og vægmaleriet dukker op på et tidspunkt, hvor forholdet mellem Theresa May’s regering og EU i forbindelse med forhandlingerne om Brexit er tiltagende køligt – og derudover hovedemnet for det britiske parlamentsvalg 8. juni.

Ejerne af bygningen, der står til nedrivning, er i gang med at undersøge, om kunstværket kan sælges og vil i givet fald donere pengene til lokal velgørenhed. Det er vurderet til omkring en million pund, selv om andre graffitimalere – og muligvis fans af det britiske punkband – i løbet af ugen har skrevet ’The Clash’ mellem to trin på håndværkerens stige.

I en lokalavis udtrykker en borger i Dover utilfredshed med, at der er allerede er nogen, der har forsynet Banksys gadekunst med deres egen gadekunst. Han mener, at de lokale myndigheder burde beskytte Banksys værk.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden