0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Louisiana har lavet en pragtudstilling til Tal R's kunst

Men kunsten gør sig bedst, når den opleves rodet, snusket og tæt på – som man heldigvis får lov til i en labyrint.

FOR ABONNENTER

Louisiana har lavet en imponerende udstilling, der trækker linjer gennem Tal R’s kunst fra de seneste tyve år, en udstilling, som de fleste af hans samtidige kollegaer kunne slå ihjel for at få mage til. Og kunstnerens mange fans vil ikke gå forgæves. Men jeg er i tvivl om, hvorvidt den er det rigtige for Tal R’s kunst.

Louisiana er den fineste piedestal, kunsten kan løftes op på, og museet har gennem opkøb siden 1997 været medvirkende til, at Tal R er blevet et betydeligt internationalt navn. Derfor er det også i museets interesse at løfte deres investering yderligere frem, og give den fuld skrue. Udstillingen foregår i den underjordiske afdeling af museet og indledes under restauranten i et sortmalet rum med fem malerier og fem ledsagende udsagn fra kurator Anders Kolds hånd. Han peger på nogle genkommende motiver som månen og dens spejlbillede, der bliver til ’røven i vandskorpen’, og hævder, at Tal R’s billeder ikke handler om kunstneren selv, det er altid nogle andre og gerne ukendte figurer, der optræder.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement