Danske museer køber færre kvindelige end mandlige kunstneres kunst. Her er det Jørgen Sonnes 'Rytterkam p ved Århus' fra 1849  på ARoS.
Foto: Jens Dresling

Danske museer køber færre kvindelige end mandlige kunstneres kunst. Her er det Jørgen Sonnes 'Rytterkam p ved Århus' fra 1849 på ARoS.

Kunst

Museer fyldes med kunst lavet af mænd: »Museerne er simpelthen nødt til at bruge mere tid og energi på at orientere sig bredere«

Kunstmuseerne køber flere værker lavet af mænd end af kvinder. Ifølge museerne skyldes det strukturelle og historiske forhold. Men det betyder ikke, at man ikke kan forbedre statistikken, mener Akademiraadet.

Kunst
FOR ABONNENTER

Kunstsamlingen på National Gallery i London indeholder 21 værker skabt af kvindelige kunstnere. Det gør den, efter at museet i begyndelsen af juli erhvervede sig maleriet ’Self Portrait as Saint Catherine of Alexandria’ af den italienske barokkunstner Artemisia Gentileschi. Med en samling, der tæller i alt 2.300 værker, er kvindelige kunstnere mildt sagt ikke overrepræsenteret på det statslige britiske museum for billedkunst.

Få fuld adgang i 3 måneder for 299 kr

Eller prøv én måned for 1 kr.

Se tilbud

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce