Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Ung lovende kunstner: »Nettets hurtige billeder er som hurtige forelskelser. Vi har brug for at forelske os. Men vi har også brug for kærlighed«

For Emily Gernild handler det at male om at komme tæt på, dels på andre mennesker, dels på sig selv og sine egne følelser. Interviewet med kunstneren, der oprindelig ville være præst, er det første i Politikens sommerserie om unge kunstnere.

FOR ABONNENTER

Lige nu er Emily Gernild den ene af to malere, der fylder Rønnebæksholm – den anden er Christine Swane (1876-1960). Senere på året skal hun være med på en udstilling i Huset for Kunst og Design i Holstebro. Og næste år kommer turen til Gammelgaard i Herlev. Så der er brug for tid til at male.

Hvorfor bliver man overhovedet maler, i dag? For Emily Gernild handlede det især om at kunne meddele sig til andre og komme af med de følelser, der som ung fyldte hende til randen. Som lille havde hun gået på flere Rudolf Steiner-skoler. Hun troede, at hun skulle være præst, og derfor søgte hun ind på teologistudiet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden