0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nationalist gik til angreb på mesterværk. Så blandede Putin sig. Og nu bliver dansker involveret

I 2018 gik en mand med en metalpæl til angreb på et af Ruslands hovedværker på Tretjakov-galleriet i Moskva. Maleriet forestiller Ivan den Grusommes drab på sin egen søn. Den danske konservator Cecil Krarup Andersen rådgiver sine kolleger i Moskva i arbejdet med restaureringen af maleriet, og det er ikke en nem opgave. Maleriet fremstiller ikke historien faktuelt korrekt, mener russiske nationalister, og selv præsident Putin har blandet sig i debatten.

Public Domain
Foto: Public Domain

Ilja Repins store maleri af zaren Ivan den Grusomme skildrer det øjeblik, da han indser, at han har slået sin egen søn ihjel. Maleriet er blevet vandaliseret flere gange., senest i 2018

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I minutterne før lukketid 25. maj 2018 trængte en mand forbi vagterne på kunstmuseet Tretjakov-galleriet i Moskva og løb ind i salen med værker fra 1800-tallet.​

Manden greb en af de metalpæle, som holder en snor udspændt og sikrer, at publikum bliver på afstand af kunsten.

Med stor kraft slyngede han metalpælen ind i et af de store oliemalerier i salen. Tre gange nåede han at gøre det, før vagterne overmandede ham.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts