0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Udfordret museumschef: »Vi kan fint forsvare at vise det her«

Brandts fusionerede med Fyns Kunstmuseum og Museet for Fotokunst for seks år siden og åbnede sidste år for 8.000 fælles kvadratmeter midt i Odense. Men mens andre danske kunstmuseer stormer frem, er besøgstallene på Brandts dalet de seneste år, der er underskud, og museet står midt i et direktørskifte. ​

Bob Pauley, Buzz Lightyear, Toy Story, 1995, Reproduction of pencil on paper
Foto: Bob Pauley, Buzz Lightyear, Toy Story, 1995, Reproduction of pencil on paper

Kunstmuseum Brandts vil tiltrække publikum med en udstilling om Buzz Lightyear fra Toy Story og resten af Pixars animationsunivers.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den kendte, lille Pixar-lampe tager imod – her et par dage inden udstillingen åbner, foreløbig gengivet som sort-hvid fotokopi på et løst fæstet A4-ark.

Men bagved er Woody fra ’Toy Story’ klar sammen med en kæmpeversion af Jessie the Cowgirl, og lidt længere fremme i udstillingen på Kunstmuseum Brandts i Odense fanges øjet af en enorm drejeskive eller zoetrope, der kører rundt og rundt med et farvestrålende opbud af 3D-figurer: Bullseye, Buzz Lightyear og kolonner af små grønne aliens, alle fra animationsgiganten Pixars kendte film.

Fløjet ind fra Pixars hovedkvarter i San Francisco sidder en fintekniker og tuner og skruer op og ned for at ramme præcis den hastighed, som får det til at se ud, som om Woody’erne og Jessie’rne og de andre figurer på skiven bevæger sig.

Som på film.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter