0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mød den hemmelige hollandske kvinde: Nu må folket kortvarigt se dronning Elizabeths mesterværker

Undersåtter har hidtil været forment adgang til den britiske kongefamilies kunstsamling, men nu får offentligheden mulighed for at opleve 65 mesterværker fra Buckingham Palace ved selvsyn.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Royal Collection Trust
Foto: Royal Collection Trust

Agatha Bas var gift med en uldkøbmand i Amsterdam og boede på samme gade som Rembrandt, da maleriet blev til i 1641.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kunst. Den britiske kongefamilies hjem, Buckingham Palace, er ved at blive renoveret, og det koster ikke småpennies. Omkring 3,5 milliarder kroner beløber renoveringen af det gamle slot sig til, men så drypper det også en smule på degnen: Fra december og godt et års tid frem får offentligheden mulighed for at se 65 kunstværker fra dronning Elizabeths kunstsamling, som ellers har været godt gemt af vejen rundtomkring i de gamle gemakker. Det skriver The Art Newspaper.

I The Queen’s Gallery vil vi for eksempel kunne opleve Vermeers ’Musiktimen’ (1662-65) og flere malerier af Rembrandt, blandt andet ’Skibsbyggeren og hans kone’ (1633), og dette stærke portræt af den unge hollandske kvinde Agatha Bas.

Hun var gift med en uldkøbmand i Amsterdam og boede i samme gade som Rembrandt, da maleriet blev til i 1641. Oprindelig blev både konen og manden, Nicolaes van Bambeeck, portrætteret af den hollanske mestermaler, så de kunne hænge side om side, men hidtil har offentligheden kun haft mulighed for at opleve portrættet af manden ved selvsyn, da det endte i den offentlige samling på Musée Royal des Beaux-Arts i Brussel.

Den britiske kongefamilies kunstsamling er estimeret til at være omkring 10 milliarder pund værd og indeholder omkring 7.000 malerier, 500.000 grafiske værker, herunder kobberstik, og 30.000 tegninger og akvareller.

Det gamle slot har været den britiske kongefamilies hjem, siden dronning Victoria i 1837 flyttede hertil fra sit barndomshjem i Kensington Palace.

Slottet blev bygget tilbage i 1703 til John Sheffield, hertugen af Buckingham, og det skulle angiveligt mangle både tidssvarende elinstallationer og vvs-installationer, og også tapetsituationen skulle den være helt gal med.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter