Radio. Mads Brügger opdaterede i går eftermiddag sin status på Facebook. Siden har støtten til den tidligere radiochef, der stoppede på Radio24syv med dags varsel, været stor.
Foto: LEHMANN MARTIN

Radio. Mads Brügger opdaterede i går eftermiddag sin status på Facebook. Siden har støtten til den tidligere radiochef, der stoppede på Radio24syv med dags varsel, været stor.

Medier

Massiv støtte til fyret Brügger: »Don't worry boy, its only radio«

Flere hundrede mennesker bakker op om tidligere kanalchef Mads Brügger på Facebook.

Medier

Det vakte postyr både på Twitter, Facebook og andre sociale medier i går, da nyheden om, at Mads Brügger er blevet fyret fra posten som kanalchef på Radio24syv, slap ud.

Det første kvæk fra den nu tidligere chef på Danmarks nye taleradio-kanal kom kort efter på Facebook. Og siden da har støtten til den kontroversielle journalist, radiomand og filminstruktør været udtalt.

I første omgang forklarede Brügger, at han var blevet fyret på på grund af uoverensstemmelser i ledelsen.

»Også kaldet 'samarbejdsvanskeligheder'. Det skal ikke være nogen hemmelig at der har været uenighed om hvilken retning Radio24syv skal bevæge sig, og den kurs, jeg har kæmpet for, har tilsyneladende tabt i dag«, skrev den nu tidligere kanalchef i går.

Henviser til T-shirt-fejde
I nat klokken cirka 02. skrev Mads Brügger igen på Facebook.

»Det er jo så nu at den gode gamle saying 'don't worry boy, its only radio', bider een i nakken...«.

Her henviser Mads Brügger til en tidligere absurd T-shirt-fejde, der oprindelig startede med en korrespondance - også på Facebook - mellem Lasse Jensen, tidligere chef for TV-Avisen, og Mikael Bertelsen, Mads Brüggers makker og kanalchef på Radio24syv.

Korrespondancen, der handlede om kvaliteten af programmerne på radio24syv, kulminerede, da Mikael Bertelsen og Mads Brügger i deres radioprogram 'Interne Affærer' fortalte, at de havde fået trykt 1.000 mørkeblå T-shirts, hvorpå de gør grin med Lasse Jensen.

På de mange T-shirts står der: »Don't worry boy. It's only radio«. Citat Lasse Jansen.

Lasse Jensens navn var altså stavet forkert på de 1.000 T-shirts, som kanalcheferne ville bruge som præmier til lytterne på Radio24syv.

Støtte på Facebook
Siden Brügger i går eftermiddag opdaterede sin status på Facebook har støtten til den tidligere radiochef, der stoppede på Radio24syv med dags varsel, været massiv.

»Ser frem til dit næste eventyr, en så intelligent og talentfuld person som dig tror jeg ikke på lader sig stoppe af lidt modgang«, skriver Philip DeeJay Phil Jones.

»Det er så dumt at sætte dig af holdet .. I var jo knapt nok kommet igang.. Hvis radio24syv var et cykelhold så ville det svare til at miste deres bjergspeclist på prologen i Tour de france og så pga en fejldisponering af holdejeren«, lyder det fra Carsten Verner Petersen.

»Hej Mads, dine gamle DR-kollegaer snakker håbefuldt om, at du virkelig, i den grad, mangler på DR2. Kom tilbage til os, vi vil ha' dig«, skriver en Louise Reumert Damgaard på Mads Brüggers Facebook-side.

Knudsen: Ingen uenighed om strategien
I alt har over 300 mennesker skrevet til den altomfavnende journalist og bakket ham op på det sociale netværk.

Et andet fremtrædende navn i medieverdenen, Jonas Kuld Rathje, chefredaktør på MetroXpress, går hele vejen og har postet et billede af sig selv iført »den ægte Lasse Jansen-T-shirt« på Facebook. Ledsaget af følgende tekst:

»Mads Brügger, husk det nu! (og tag det fra én, der ofte er blevet fyret); der viser sig altid noget bedre efterfølgende«.

Tilbage står, at både Mads Brügger selv, hans faste kompagnon og med-kanalchef Mikael Bertelsen, radiodirektør Jørgen Ramskov og medarbejderne på Radio24syv alle er ualmindeligt stille i sagen.

Lisbeth Knudsen, chefredaktør for Berlingske og bestyrelsesformand i Radio24syv, udtalte sig dog i går eftermiddag i korte træk om fyringen.

»Der er på mange måder grund til at sige, at Mads Brügger har gjort en stor indsats i forbindelsen med lanceringen af radiostationen, men vi må nu tage til efterretning, at han ikke længere er en del af ledelsen, og det betyder selvfølgelig, at vi overvejer, hvordan vi skal sætte holdet fremover«, siger Lisbeth Knudsen til Mediawatch.

Hun tilføjer:

»Der er ingen som helst uenighed om strategien, og det har der ikke været. Det her er en personalesag, som handler om samarbejdet, og det handler ikke om strategien«, siger Lisbeth Knudsen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce