Foto: Bjarne Bergius Hermansen
Medier

Flytning af TV Avis skal sikre DR forspring i seerkrig

Fra på mandag tilbyder DR1 seerne en nyhedsudsendelse allerede klokken 17.50.

Medier

Fra på mandag skærper DR1 krigen om seere til nyhedsudsendelserne. Danskerne kan se frem til en tidlig 10-minutters TV Avis allerede klokken 17.50.

»På DR1 vil vi gerne give seerne et godt sted at begynde deres aften. Det sker i selskab med to af TV Avisens stærke værter, Tine Gøtzsche eller Klaus Bundgård Povlsen. Her får seerne de vigtigste nyheder fra ind- og udland, og man får billeder på de nyheder, man har hørt om eller læst om på nettet«, siger Naja Nielsen, chef for TV Avisen, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ

I juni meldte DR ud, at nyhedskanalen DR Update lukker. Kanalen passer ikke ind i DR's fremtidige nyhedssatsning, lød begrundelsen.

DR HD lukkes også, fordi den som teknologikanal har udspillet sin rolle.

DR 2 sender hele døgnet

Til gengæld får DR2 en ny profil og bliver i højere grad en nyheds- og aktualitetskanal. Det er planen, at DR2 skal sende døgnet rundt.

Den tidlige nyhedsudsendelse bliver den fjerde i DR's aftenflade, og det er et modtræk til TV 2's seneste satsning på nyhedsfronten med nyhedsudsendelser klokken 15.00 og 17.00 og et bedre samspil mellem Nyhederne klokken 18.00 og 19.00.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce