Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
EHRBAHN JACOB
Foto: EHRBAHN JACOB

Bandemedlem. Et af bandens virkelige medlemmer, Bo Weymann, overvejer sagsanlæg, fordi han med navns nævnelse bliver sat i forbindelse med et millionrøveri i 1983 mod en pengetransport i Lyngby.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sagsanlæg truer Blekingegadeserie

Et af den virkelige bandes medlemmer, Bo Weymann, overvejer nu et sagsanlæg.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

TV 2 er på vej ud i juridiske problemer med sin nye, meget sete dramaserie ’Blekingegade’.

Ifølge Politikens oplysninger overvejer et af bandens virkelige medlemmer, Bo Weymann, et sagsanlæg mod stationen, fordi han med navns nævnelse bliver sat i forbindelse med et millionrøveri i 1983 mod en pengetransport i Lyngby.

I tv-serien bliver Bo Weymann spillet af Thure Lindhardt, der her deltager i kuppet mod pengetransporten. Men det er et røveri, som Bo Weymann ikke er dømt for, og som han modsat andre grove forbrydelser har nægtet at have deltaget i.

Eksperter: Weymann har god sag
Ifølge professor i strafferet ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard vil Bo Weymann og andre eventuelle bandemedlemmer have »en god og oplagt sag«.

»De var ikke Guds bedste børn, men de kan føle sig hængt ud for noget, de ikke har gjort. At sige ’fiktion’ er ikke ansvarsfritagende. Så kunne vi beskylde hinanden for de forfærdeligste ting og sige fiktion bagefter. Det er helt bestemt ærekrænkende i juridisk forstand«, siger han.

Hans kollega fra Københavns Universitet, professor Henrik Udsen siger:

»Når man bruger virkelige navne, giver man yderligere indtryk af, at det er virkelige mennesker, der har begået det«, siger han.

Sagerne er gået videre til juridisk afdeling
’TV 2’ programchef, Keld Reinicke bekræfter, at serien allerede har fået »nogle privatpersoner« til at klage til TV 2. »De er utilfredse med, hvordan de er fremstillet. Vores svar er, at serien er ren fiktion, præcis som ’Flammen og Citronen’, der også byggede på virkelige personer«.

Sagerne er gået videre til TV 2’s juridiske afdeling.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden