Politikens vision

Medier

Vi har søgt tilbage til rødderne for at udpege retningen for fremtidens Politiken. Vi har ladet os inspirere af den ene af vores grundlæggere, Viggo Hørup, der allerede før Politikens grundlæggelse formulerede følgende:

»Vi skal arbejde for samfundets omvæltning – fra det ringere til det bedre, fra uret til ret, fra ret til større ret, og fra gammelt til nyt«.

Ordene er udtalt i juni 1884, og selv om verden ser helt anderledes ud i dag, så repræsenterer de meget af det, vi også i dag – i en moderne medievirkelighed – vil med Politiken.

Vores vision i dag lyder:

Politiken handler om mennesket. Om magten. Om menneskets forhold til magten. Om magtens forhold til mennesket. Politiken handler om omstillingerne i den moderne verden. Vi tror på, at det kan blive bedre, og vi tror på, at det kan blive bedre endnu.

Vores tilgang til verden skal være baseret på åbenhed, frisind og sanselighed. Vores journalistik skal være båret af magtkritik og fortællelyst.

Inden for tre kerneområder skal Politiken til alle tider levere udfordrende, engagerende og troværdig journalistik: Kultur, Debat og Samfund (indland, udland, forbrug og sport).

På Politiken skal vi have en kultur, hvor fejl accepteres som en nødvendig forudsætning for at skabe reel fornyelse. Vi skal være modige og ind imellem frygtløse.

Politiken er mere end en avis. Vi er en samfundsinstitution. Vi er en kulturinstitution. Vi er: Den levende avis.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden