0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens vision

Vi har søgt tilbage til rødderne for at udpege retningen for fremtidens Politiken. Vi har ladet os inspirere af den ene af vores grundlæggere, Viggo Hørup, der allerede før Politikens grundlæggelse formulerede følgende:

»Vi skal arbejde for samfundets omvæltning – fra det ringere til det bedre, fra uret til ret, fra ret til større ret, og fra gammelt til nyt«.

Ordene er udtalt i juni 1884, og selv om verden ser helt anderledes ud i dag, så repræsenterer de meget af det, vi også i dag – i en moderne medievirkelighed – vil med Politiken.

Vores vision i dag lyder:

Politiken handler om mennesket. Om magten. Om menneskets forhold til magten. Om magtens forhold til mennesket. Politiken handler om omstillingerne i den moderne verden. Vi tror på, at det kan blive bedre, og vi tror på, at det kan blive bedre endnu.

Vores tilgang til verden skal være baseret på åbenhed, frisind og sanselighed. Vores journalistik skal være båret af magtkritik og fortællelyst.

Inden for tre kerneområder skal Politiken til alle tider levere udfordrende, engagerende og troværdig journalistik: Kultur, Debat og Samfund (indland, udland, forbrug og sport).

På Politiken skal vi have en kultur, hvor fejl accepteres som en nødvendig forudsætning for at skabe reel fornyelse. Vi skal være modige og ind imellem frygtløse.

Politiken er mere end en avis. Vi er en samfundsinstitution. Vi er en kulturinstitution. Vi er: Den levende avis.

Læs mere