Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens vision

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi har søgt tilbage til rødderne for at udpege retningen for fremtidens Politiken. Vi har ladet os inspirere af den ene af vores grundlæggere, Viggo Hørup, der allerede før Politikens grundlæggelse formulerede følgende:

»Vi skal arbejde for samfundets omvæltning – fra det ringere til det bedre, fra uret til ret, fra ret til større ret, og fra gammelt til nyt«.

Ordene er udtalt i juni 1884, og selv om verden ser helt anderledes ud i dag, så repræsenterer de meget af det, vi også i dag – i en moderne medievirkelighed – vil med Politiken.

Vores vision i dag lyder:

Politiken handler om mennesket. Om magten. Om menneskets forhold til magten. Om magtens forhold til mennesket. Politiken handler om omstillingerne i den moderne verden. Vi tror på, at det kan blive bedre, og vi tror på, at det kan blive bedre endnu.

Vores tilgang til verden skal være baseret på åbenhed, frisind og sanselighed. Vores journalistik skal være båret af magtkritik og fortællelyst.

Inden for tre kerneområder skal Politiken til alle tider levere udfordrende, engagerende og troværdig journalistik: Kultur, Debat og Samfund (indland, udland, forbrug og sport).

På Politiken skal vi have en kultur, hvor fejl accepteres som en nødvendig forudsætning for at skabe reel fornyelse. Vi skal være modige og ind imellem frygtløse.

Politiken er mere end en avis. Vi er en samfundsinstitution. Vi er en kulturinstitution. Vi er: Den levende avis.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden