Lisbeth Knudsen, der står bag faktatjekmediet 'TjekDet' vil gerne se på samarbejder med andre medier.
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Lisbeth Knudsen, der står bag faktatjekmediet 'TjekDet' vil gerne se på samarbejder med andre medier.

Medier

Mandag Morgen-direktør vil gerne samarbejde om faktatjekmedie

Men Lisbeth Knudsen ser ikke behov for et alternativ til hendes eget 'TjekDet'.

Medier

Tirsdag kunne Politiken fortælle, hvordan DR, Kristeligt Dagblad, Ritzau og TV 2 er åbne for at se på at samarbejde om et fælles faktatjekmedie efter norsk forbillede.

Her samarbejder private medier og public service-mediet NRK om netmediet Faktisk.no.

I forvejen findes et dansk faktatjekmedie, Mandag Morgens ’TjekDet’, og nu fortæller Mandag Morgens direktør Lisbeth Knudsen, at hun er åben for et samarbejde med andre medier, skriver Mediewatch.

»Det er spændende, at flere medier nu melder sig på banen og gerne vil være med på et fælles faktatjekmedie. Det ligger i vores opdrag for TjekDet, at vi netop gerne indgår i samarbejde med andre, som vi netop allerede har gjort det med DR om projektet 'I sandhedens tjeneste'«, fortæller Lisbeth Knudsen til Mandag Morgen.

»Og vi indleder også gerne et samarbejde med Ritzau om at få sendt faktatjekkede historier ud ad den vej«.

Tidligere har Knudsen også plæderet for samarbejde mellem nyhedsmedier, eksempelvis Facebook og Google, i kampen mod falske nyheder.

Bred opbakning

Også Berlingske, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet har tidligere udtrykt sig positivt over for ideen om at samarbejde om faktatjek.

I marts sagde Ekstra Bladets chefredaktører til Journalisten, at man kunne finansiere et samarbejde om faktatjek gennem mediestøtten.

»Jeg synes, politikerne skulle nappe 10 mio. kr. fra mediestøtten. Det vil være promiller, vi så hver især skal bidrage med. Så vil jeg til gengæld gerne starte det op her på Ekstra Bladet«, lød det dengang i et skriftligt svar.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce