Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

'Den korte radioavis' med satirefiguren Kirsten Shiøtz Kretz Hørsholm i spidsen har flere gange ringet til Amalie Have for at konfrontere hende med, hvad de opfatter, som dobbeltmoral. For mange gange, mener Amnesty.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amnesty: Vores trussel efter Den korte radioavis-satire var en fejl

Amnesty erkender, at den ikke skulle have truet Radio24syv med advokat i sag om aktivisten Amalie Have.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var en fejl, at Amnesty International for nylig truede Radio24syv med en advokat, hvis ikke radiostationen stoppede med at kontakte organisationens kampagnerepræsentant Amalie Have.

Det skriver Amnesty i en pressemeddelelse.

Amalie Have er blevet kontaktet en række gange af satireprogrammet 'Den korte radioavis'. Amnesty har betegnet forløbet som chikane.

»Det er en fejl, at vi i vores henvendelse til Radio24syv siger, at vi vil videregive sagen til en advokat«, siger Trine Christensen, generalsekretær i Amnesty Danmark, i en pressemeddelelse.

»Det vil vi gerne undskylde. Især fordi vi på intet tidspunkt har haft til hensigt at pudse advokater på Radio24syv«.

»Vi har alene formidlet kontakt til en advokat med speciale i digital chikane, som kunne rådgive Amalie Have«, siger Trine Christensen«, generalsekretær i Amnesty Danmark.

'Den korte radioavis' har foretaget opkaldene til Amalie Have, fordi hun har kritiseret Lukas Graham for at udgive en coverversion af den voldsanmeldte rapper XXXTentacions nummer 'Sad'.

Lukas Graham trak nummeret tilbage. Det skete, efter at Amalie Have opfordrede sine 86.000 følgere til at stille spørgsmål ved covernummeret.

Ifølge satireprogrammet var det dobbeltmoralsk, da Amalie Have selv har rappere på sin playliste, der også har været anmeldt for vold. Derfor er hun blevet kontaktet af 'Den korte radioavis'.

Amnesty mener stadig, at opkaldene til Amalie Have var chikane, men at organisationen skulle have grebet sagen anderledes an.

»Det er vores opgave at bekæmpe den chikane, som bloggere og debattører udsættes for. Det gælder uanset, om det går ud over Amalie Have eller andre«.

»Det burde vi have talt med Radio24syvs redaktører om over en kop kaffe. Så kunne vi have gjort opmærksom på konsekvenserne af stationens satire og appelleret til mere redaktionel omtanke«, siger Trine Christensen.

Onsdag aften skrev Mikael Bertelsen, programchef på Radio24syv, at han ville melde sig ind i Amnesty, hvis kravet mod radiokanalen blev droppet.

Det blev bekræftet af Trine Christensen, der skriver, at hun glæder sig til at få ham som medlem.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden