Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Isam B. kendes især som frontfigur i trioen Outlandish.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tro på det!: Isam B får sit eget program på Radio4

Den tidligere Outlandish-frontfigur skal diskutere tro med blandt andre Hans Otto Bisgaard på den nye Radio4, der overtager Radio24syvs frekvens på fredag.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hver lørdag eftermiddag skal sanger, musiker og sangskriver Isam Bachiri tale om religion og det at være et troende menneske på den nye Radio4, der ved midnat på torsdag overtager FM-sendetilladelsen fra Radio24 syv.

’Tro på det!’, hedder programmet, der ifølge pressematerialet handler om, hvad det vil sige at være et troende menneske, og hvordan troen bliver en relevant del af vores liv.

Isam Bachiri, der går under kunstnernavnet Isam B, var medlem af gruppen Outlandish i 20 år. I 2015 indtalte han Koranen som lydbog på dansk. I 2007 udgav Isam B et af sine største hits, en nyfortolkning af H.C. Andersens sang ’I Danmark er jeg født’.

Det vakte debat, da det tidligere i år kom frem, at den 42-årige Isam Bachiri har skrevet sangen ’Ramadan i København’ til den kommende udgave af Højskolesangbogen. En sang om ramadanen hører ikke hjemme i Højskolesangbogen, mente blandt andre Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

»Hvad skal en islamisk fundamentalist i Højskolesangbogen«, spurgte Berlingske kulturredaktør Anne Sophia Hermansen i en kommentar.

’Formidabel samtalepartner’

Ifølge programchef på Radio4, Rikke Hedman, handler det nye program »ikke om islam« men om at være et troende menneske og hvad man skal bruge troen til.

»Isam Bachiri er en formidabel samtalepartner og interviewer. Målet er at finde fælles fodfæste for mennesker, der tror. Det, der kvalificerer ham som vært på programmet er, at han både er troende og en god formidler«, siger hun.

Hver uge vil Isam Bachiri invitere en ny gæst i studiet til en samtale om religion og det at tro. Udgangspunktet for samtalerne er ifølge Radio4 et forsøg på at belyse, hvad det betyder for os, at vi enten tror på noget eller ej. Og hvordan vi bliver bedre til at forstå og respektere hinandens tro.

Ifølge Isam Bachiri findes der nemlig et overset religiøst fællesskab herhjemme »mellem alle, som tror på noget, der er større end os selv«.

»Og når vi er i stand til at interessere os for mennesker, der tænker og tror anderledes end os selv, er jeg sikker på at, vi også bliver mere rodfæstede i vores egen kultur og religion. Og forhåbentlig også mindre bange og vrede«, siger Isam Bachiri i pressemeddelelsen.

Reaktionerne på, at Isam Bachiri havde skrevet en sang til den kommende danske Højskolesangbog, er en af de oplevelser, som har ansporet ham til programmet, skriver Radio4.

»Jeg synes, der er et enormt behov for et rum, hvor vi kan tale åbent og ærligt om Gud – og det at leve som troende menneske. I virkeligheden er jeg sikker på, at vi har rigtig meget mere tilfælles, end vi umiddelbart tænker, uanset hvad vi tror på«, siger Isam Bachiri.

I det første program, der bliver sendt lørdag eftermiddag, har Isam Bachiri besøg af tidligere radiovært, Hans Otto Bisgaard, der har været mentor for sangeren i mange år. I programmet taler de blandt andet om tabet af Isams Bacharis ven og Hans Otto Bisgaards søn, Jeppe Bisgaard, der døde forrige sommer, 47 år gammel.

Radio4 overtager 1. november FM-sendetilladelsen fra Radio24syv. Bag Radio4 står et selskab, som er ejet af ni regionale mediehuse, nemlig Bornholms Tidende, Flensborg Avis, Jysk Fynske Medier Lolland-Falsters Folketidende, Mediehuset Herning Folkeblad, Nordjyske Medier, Sjællandske Medier, Skive Folkeblad og Radio ABC.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Jens Hjalte Løgstrup

Hvad er det, der er rød som en Ferrari og kører på skinner?  En skinnecykel mellem Allingåbro og Randers

Nye grønne vaner eller grøn likør?  Læserne kommer med deres bedste tip til Midt- og Østjylland

Siden nonnerne forlod slottet i kølvandet på et mystisk dødsfald, er det blevet omdannet til pensionat og hotel