0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Pedersen
Illustration: Mads Pedersen

Illustration: Mads

Har de også dit? Firma har indsamlet milliarder af private fotos og sælger nu ansigtsgenkendelse til hvem som helst

En amerikansk virksomhed har indsamlet over tre milliarder billeder af privatpersoner på blandt andet Facebook og brugt dem til at udvikle et kontroversielt værktøj, som efterretningstjenester er vilde med. Det giver et indblik i en fremtid, hvor ingen længere kan gemme sig, frygter borgere og lovgivere.

FOR ABONNENTER

Hvis du på et tidspunkt har uploadet et billede af dig selv til internettet, er der en god sandsynlighed for, at amerikanske efterretningstjenester og politimyndigheder vil kunne opspore dig ved hjælp af deres nye foretrukne værktøj: Clearview AI.

Det kan på få sekunder identificere et ansigt ved at søge i en database med tre milliarder billeder, der er fundet på og taget fra sociale medier og andre steder på nettet, hvor de har været offentligt tilgængelige. Værktøjet er så avanceret, at det kan afkode, hvem der befinder sig på et billede, uanset om det kommer fra et overvågningskamera i fitnesscenteret eller optræder i en avis.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu