0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

»Det giver ingen mening«: Den Korte Avis tilbød tvivlsom skattefidus til afdøde læseres arvinger

Læsere blev lovet skattefordel, hvis de betænkte Den Korte Avis i testamenter. Men netavisen fremtræder ikke på Skattestyrelsens liste over almenvelgørende foreninger, som kan opnå denne fordel. Den Korte Avis har nu fjernet tilbuddet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Arkivfoto: Peter Hove Olesen

Skattefordelen, som Den Korte Avis har forsøgt at gøre brug af, er forbeholdt donationer til almenvelgørende foreninger, fonde og institutioner. Den Korte Avis er en kommercielt drevet netavis, som udbetaler løn til sine ejere, Ralf Pittelkow og Karen Jespersen.

Medier

Læsere af Den Korte Avis er blevet lovet en skattefordel, som tillod deres arvinger at spare 6,25 procent i arveafgift til staten ved læsernes død. Til gengæld skulle læserne donere 5 procent af deres arv til Den Korte Avis.

Men skattefordelen, som Den Korte Avis har forsøgt at gøre brug af, er forbeholdt donationer til almenvelgørende foreninger, fonde og institutioner. Der er typisk tale om støtte til humanitære indsatser, kulturelle formål eller sygdomsbekæmpende arbejde. Den Korte Avis er en kommercielt drevet netavis, som udbetaler løn til sine ejere, Ralf Pittelkow og Karen Jespersen.

Skattestyrelsen fører en liste over godkendte foreninger, for hvilke det gælder, at man ved donation til dem får mulighed for at opnå en skattefordel. Den Korte Avis har »ikke på noget tidspunkt« optrådt på listen, oplyser Skattestyrelsen til Politiken.

Politiken har siden marts forsøgt at få svar på, hvorfor Den Korte Avis mente at kunne drage fordel af reduktionen i arveafgift, som er forbeholdt almenvelgørende indsats. Det ønsker Den Korte Avis ikke at svare på. Til gengæld har netmediet nu afbrudt samarbejdet med testamentebureauet Dokument24, som tilbød at skrive testamentet.

»Vi har fjernet linket på Den Korte Avis til Dokument24. Vi har bedt Dokument24 fjerne Den Korte Avis’ profilside. Der er altså ikke længere nogen forbindelse til Den Korte Avis. I øvrigt har vi ikke modtaget donationer«, skriver Ralf Pittelkow i en mail.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter