0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Screendump: CNN
Foto: Screendump: CNN

CNN's Dana Bash lagde ansigtet i alvorlige folder, da hun på valgnatten i 2016 fortalte seerne, at Hillary Clinton havde erkendt sit nederlag, og Donald Trump var USA's nye præsident.

Trump siger, at præsidentvalget er snyd. Og han har ret. Tv-seerne bliver snydt

Præsidentvalg i USA er dramatisk mediestof. Men den traditionelle valgnat med procenter, prognoser og en endelig vinder kan denne november blive en hel valguge eller en valgmåned, siger eksperter. På grund af coronaepidemien vil stemmeoptællingen trække ud. Og mediernes opgave bliver at modvirke totalkaos, mens de venter på et resultat at fylde deres farvede tv-grafikker med.

FOR ABONNENTER

Den nat i november 2016 stod CNN’s John King i tv-studiet ved sin magic wall – den kæmpestore touchskærm, han indførte i nyhedsbranchen i 2008, og som siden har udviklet sig til en institution i amerikansk valgdækning.

På den magiske væg flimrede et kort over USA. Skærmen lyste blodrødt med de republikanske stater, som Donald Trump allerede havde sejret i.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme