0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

'Hele Danmarks Mette': Forsidetekst på gratismagasin er en »skævert«

Hver måned udkommer gratismagasinet Lime. I denne måned er statsminister Mette Frederiksen (S) på forsiden, og det har fået folk til tasterne på de sociale medier. »Overskriften kunne nok have været mere neutral«, lyder indrømmelsen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

I maj måned kan man se Mette Frederiksen på forsiden af Nettos magasin LIME, nu mener ansvarlig direktør for Netto, at rubrikken skulle være lavet om.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den første torsdag i hver måned udkommer det gratis magasin Lime i dagligvarebutikken Netto; et magasin, der primært henvender sig til kvinder.

Derfor bliver læseren også hovedsagelig mødt af kvinder på forsiden, i tidligere udgivelser blandt andre journalist Puk Damsgård, musiker Ida Corr og skuespiller Ellen Hillingsø.

Men maj-udgaven er lidt anderledes.

Det er nemlig statsminister Mette Frederiksen (S), der pryder forsiden stående med siden til kameraet, med en lys bordeaux baggrundsfarve og med ordene ’Hele Danmarks Mette’ på omslaget.

Særligt det sidste har fået mange til tasterne på de sociale medier.

Blandt andet skriver tidligere justitsminister Søren Pind (V): »Det her kunne Socialdemokratiet ikke købe sig til«, om forsiden, som også er blevet delt af Berlingskes chefredaktør Tom Jensen og Kristian Madsen, som er chefredaktør og administrerende direktør for A4 Medier.

Erhvervs- og transportordfører for Dansk Folkeparti Hans Kristian Skibby (DF) er ikke synderligt begejstret for forsiden:

»Kvalmende at et reklamebureau vil ta’ penge fra Netto for at fremstille sådan en gang tyndbenet jammer, uden snert af journalistik«, skriver Hans Kristian Skibby.

Netto hører under Salling Group, og administrerende direktør for Salling Group Per Bank har søndag aften også kommenteret forsidebeskrivelsen af statsministeren.

»Redaktionel produktion af magasinet varetages af eksternt contentbureau, der i dette tilfælde burde have overvejet objektiviteten nærmere«, skriver han.

Ekstra Bladet har talt med Mads Grand, pressekonsulent i Salling Group, som fortæller, at redaktionen bag Lime er uafhængig af Salling Group, men at de ramte skævt med beskrivelsen af Mette Frederiksen.

»Rubrikken på forsiden sidder ikke helt i skabet. Det er ikke alle, der føler sig omfattet af den, det må vi se som en skævert«, siger han til Ekstra Bladet.

Det har også fået direktør for Netto Michael Løve til at skrive på Twitter, at overskriften skulle have været anderledes.

»Lime er et kundemagasin til kvinder med en uafhængig redaktion. Der er lavet mange portrætter af kvinder gennem årene. Det ændrer ikke på, at Netto er politisk uafhængig, selv om overskriften nok kunne have været mere neutral«, skriver han.

Andre deler deres forside

Forsiden med Mette Frederiksen har fået tidligere forsidekvinder for Lime til at dele deres billede.

Enhedslistens Pernille Skipper skriver, at hendes forside »udkom en uge før valget 2019. Hørte ingen brok fra nogen. Jeg havde det også fint med det«.

Forhenværende politiker og generalsekretær for Brobyggerne Özlem Sara Cekic deler også sin forside.

»Måske skulle man lade medierne selv bestemme, hvem de ønsker på deres forsider«, skriver hun i