Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Victoria and Albert Museum, London
Foto: Victoria and Albert Museum, London

Kjolen er fra 1868-69 og får natur og mode til at smelte sammen. Dekorationen af lavet med skinnende grønne skjolde fra pragtbiller. Kjolen hører normalt til i samlingen på Victoria & Albert Museum i London.

5 hjerter til ny udstilling: Hvordan laver man læder af vindruer? Og hvor meget pynter en bille på din kjole?

Mode og natur er tæt forbundet, både når det handler om inspiration og om råstoffer. Udstillingen ’Fashioned from Nature’, der åbner på Geologisk Museum i København lørdag, sætter modens naturhistorie i perspektiv med masser af skønhed, men den kradser også i syningerne og ser fremad mod en mere bæredygtig fremtid

FOR ABONNENTER

Gær, sukker, vand og salt. Det lyder måske som en bageopskrift, men hvis man søger ud i det fjerneste hjørne af udstillingen ’Fashioned from Nature’, kan man se en sytråd skabt ved hjælp af de fire ingredienser.

Det er et forsøg på at efterligne de proteiner, der findes i den form for silke, som edderkopper laver, og ved at anvende genmodifikation i processen har virksomheden Bolt Threads skabt et alternativ til traditionelle sytråde af bomuld eller silke. Samtidig er det et udtryk for, at udviklingen er flyttet fra marken og ind i laboratoriet for at spare vand og dermed være med til at formindske den miljøbelastning, som modebranchen udsætter kloden for.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden