Dødsfald. DJ Mehdi - med det borgerlige navn Mehdi Favéris-Essadi - var en af de første i det parisiske klubmiljø til at mixe hiphop og electro.
Foto: PR

Dødsfald. DJ Mehdi - med det borgerlige navn Mehdi Favéris-Essadi - var en af de første i det parisiske klubmiljø til at mixe hiphop og electro.

Musik

Kendt dj død i tragisk ulykke

DJ Mehdi faldt ned fra et kollapset tag i Paris. Sørgebeskeder fylder Twitter.

Musik

Nyheden om Dj Mehdis død nåede verden på en tweet i går.

DJ Mehdi, der blev født i forstæderne til Paris i 1977 med tunesiske rødder, havde fejret Riton, en af hans venners, fødselsdag i sit hjem i den franske hovedstad, da et tag, hvor Mehdi og en række andre stod på, pludselig kollapsede.

Straks kom der en melding på Twitter fra den franske hiphop-dj Cut Killer om den tragiske ulykke.

DJ Mehdi - med det borgerlige navn Mehdi Favéris-Essadi - var en af de første i det parisiske klubmiljø til at mixe hiphop og electro. Han var kendt som en stor kanon i hjemlandet, hvor han har stået bag adskillige filmsoundtracks. DJ Mehdi kaldte selv sin stil for ’fremtids breakdance-musik’, og han var i det hele taget en af de største franske eksponenter for electro-genren sammen med navne som Justice og SebastiAn.

Han har udgivet flere album i eget navn på det fremtrædende franske label Ed Banger og samarbejdet med blandt andre Daft Punk, Chromeo, Cassius og MC Solaar.

Natklub lukker i respekt
De seneste år slog han sig sammen med vennen Riton i partnerskabet Carte Blanche, og så sent som i januar i år gæstede han Rust i København sammen med Busy P, endnu en af kræfterne i kredsen omkring Ed Banger-selskabet.

»Din musik lever for evigt i de mennesker, du har rørt«, lyder det på Twitter fra DJ Paulette fra Paris om Dj Mehdis død. »Vi har mistet vores broder. Ingen ord«, skriver Chromeo.

Den franske natklub Paris Social Club har ligeledes udsendt følgende melding: »efter vi har hørt om DJ Mehdi's død, har vi taget den exceptionelle beslutning at lukke klubben i aften. En aften i stilhed og i respekt«.

DJ Mehdi blev 34 år.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden