Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fornemt. Koncerthuset i København rangeres side om side md The Walt Disney Concert Hall i Los Angeles, Parco della Musica i Rom og New World Center i Florida.
Foto: FRANDSEN FINN

Fornemt. Koncerthuset i København rangeres side om side md The Walt Disney Concert Hall i Los Angeles, Parco della Musica i Rom og New World Center i Florida.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Magasin: Koncerthuset i Danmark er blandt verdens bedste

Koncerthuset i Ørestad er kommet i fornemt selskab på anerkendt top-10-liste.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der har været alt fra prisuddelinger, koncerter og fester til velgørenhedsboksekamp mellem Stig Tøfting og René Dif.

Nu er det arkitektoniske pragtværk Koncerthuset, som er tegnet af Jean Nouvel, blevet kåret til at være i den absolutte superliga, når det kommer til koncertsale.

Det anerkendte britiske magasin for klassisk musik, Gramophone, har i sit januarnummer kåret Koncerthuset i Ørestad som én af de ti bedste koncertsale bygget i det nye årtusind.

Dermed kommer Koncerthuset i fornemt selskab med bl.a. The Walt Disney Concert Hall i Los Angeles, Parco della Musica i Rom, Esplanade i Singapore og New World Center i Florida.

»Veldrejet og klædt i krydret rødt og orange«
Listen bakkes op af en artikel i Gramophone på 10 sider, hvor de ti koncertsale er udvalgt af en jury.

Den består bl.a af musikredaktøren ved Die Welt, chefredaktøren for bladet World Architecture News, en kulturkritiker ved Washington Post og en af Gramophones egne anmeldere, Andrew Mellor.

Juryen skriver i motiveringen, at: »Koncerthusets placering uden for centrum og de ublu omkostninger ved byggeriet har haft konsekvenser for hele Danmarks musik- og medieverden. De bliver nu hurtigt glemt, når man ser dristigheden og vidunderligheden ved arkitekten Jean Nouvels interiør«.

Andrew Mellor, som har skrevet motiveringen, fremhæver også, at Koncerthuset »har et klart kvindeligt indre: sanseligt, veldrejet og klædt i krydret rødt og orange«. Samt, at »balkonerne er som drømmeagtigt smeltende vin-terrasser«.

Flere nordiske koncertsale i top-10
Norden er i det hele taget helt i front i Gramophones vurdering af, hvilke koncertsale der de bedste i verden, bygget i det 21. århundrede.

Udover Koncerthuset i København er Operahuset i Oslo, Harpa i Reykjavik og Musiikitalo i Helsinki med på musikmagasinets top-10-liste.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden