HITLISTEKLATRER. Lukas Graham og hans band stormer frem på den internationale musikscene. I dag har de ramt førstepladsen på den engelske 'Singles Chart'. (Arkivfoto).
Foto: Joachim Adrian/POLFOTO

HITLISTEKLATRER. Lukas Graham og hans band stormer frem på den internationale musikscene. I dag har de ramt førstepladsen på den engelske 'Singles Chart'. (Arkivfoto).

Musik

18 år senere: Lukas Graham afløser Aqua som dansk 1'er på engelsk hitliste

For første gang siden 1998 rammer en dansk kunstner førstepladsen på den engelske 'Singles Chart'

Musik

Lukas Graham og hans tre bandmedlemmer er gode til at sætte rekorder.

Virkelig gode.

I dag har bandet indtaget førstepladsen på den anerkendte engelske hitliste 'Singles Chart'. Det er ikke sket for et dansk navn, siden Aqua i 1998 lå nummer ét med sangen 'Turn Back Time'.

På andenpladsen ligger nummeret 'Pillowtalk' med britiske Zayn Malik, der nok er bedst kendt som eks-medlem af boybandet One Direction. Længere nede ad listen finder man desuden kunstnere som Rihanna, Justin Bieber og Coldplay.

Grahams nyvundne placering på 'Singles Chart' kommer kun en lille måned efter, at hittet '7 Years' rundede 100.000.000 afspilninger på musiktjenesten Spotify som den første danske sang nogensinde.

Også på den engelske iTunes-hitliste ligger '7 Years' lige nu nummer et som den mest downloadede sang, ligesom den også har toppet hitlister i lande som Østrig, Schweiz og Belgien.

Entré på amerikansk Billboard-liste

Lukas Graham og hans tre medsammensvornes succes rækker imidlertid langt ud over Europas grænser.

De fire herrer er nemlig mere end godt på vej til for alvor at slå deres navn fast i USA.

I denne uge ligger '7 years' som nummer 43 på den eftertragtede amerikanske Billboard-hitliste 'The Hot 100'.

Og for to måneder siden optrådte de i det amerikanske talkshow Conan O'Brien, ligesom de i slutningen af januar gæstede talkshowet Late Night with Seth Meyers på NBC.

Den 25. marts udsender Lukas Graham den internationale version af sit seneste album 'The self titled album'.

Først skal han dog lige blandt andet en tur forbi BBC-radiostationen Radio 2, hvor han spiller live torsdag og samtidig skal tale om den verdensomspændende hitlistetour, '7 Years' for tiden er på.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce