Arthur Tuznik er denne pladerundes mest personlige og modne pianist.
Foto: Pr-foto

Arthur Tuznik er denne pladerundes mest personlige og modne pianist.

Musik

Polsk pianist har en zone af dragende ro og eventyrlig fordybelse i sit spil

De unge pladeaktuelle pianister Lars Fiil, Artur Tuznik og Zier Romme repræsenterer tre forskellige retninger i dansk improviseret musik lige nu.

Musik
FOR ABONNENTER

Tre forskellige bud på, hvordan jazz kan lyde anno 2017, får man via de seneste udgivelser med de unge pianister Lars Fiil, Artur Tuznik og Zier Romme Larsen. For de knytter an til tre herskende tendenser i dansk og europæisk jazz lige nu. Og de demonstrerer, at det ikke så meget er et spørgsmål om, hvilken generation du tilhører, men mere om, hvilken stil du sværger til.

Vi er med disse udgivelser spændt ud imellem Lars Fiils avantgardeprægede, ganske frie forløb, Artur Tuznik Trios personligt formede europæiske lyrisme og Zier Romme Larsens mainstream med swing og saftige akkordprogression.

’Everything Is A Translation’ er Lars Fiils tredje udgivelse i eget navn efter debuten i 2011 med kvartetpladen ’Reconsideration’ og trioudgivelsen ’Frit fald’ i 2015. Besætningen er i mellemtiden vokset. Orkestret Fiil Free består af hele syv musikere, og der udøves en fascinerende kollektiv indsats af de danske, svenske og polske musikere.

Musikken i det indledende nummer er som en langsom ind- og udånding i én glidende bevægelse over næsten 13 minutter. Her er ud over rytmegruppe med Bjørn Heebøll på trommer og Casper Rask på bas også Henrik Olsson på guitar og Martin Fabricius’ vibrafon, hvis klange er udnyttet på smuk sparsom vis.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce