Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forsangeren for The National, Matt Berninger, tog en tur hele vejen ud gennem publikum under sangen Terrible Love, der var The Nationals sidste nummer på Bøgescenen ved deres koncert på Skanderborg 2011.
Foto: Mie Brinkmann

Forsangeren for The National, Matt Berninger, tog en tur hele vejen ud gennem publikum under sangen Terrible Love, der var The Nationals sidste nummer på Bøgescenen ved deres koncert på Skanderborg 2011.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 sange lige nu: The National gør comeback og Alt-J begår mord i Hareskoven

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. The National: The System Only Dreams in Total Darkness.

Allerede i mandags kunne den vakse københavner konstatere, at der var noget i gære fra The National.

På Rådhuspladsen hang der en flimrende, blå skærm med breaking-beskeden: »Sleep Well Beast«. Det er titlen på Brooklyn-bandets kommende album.

Første single bæres som altid af Berningers rugende baryton, men her er heldigvis gjort plads til Bryan Devendorfs rastløse og pågående trommespil, der bryder den indie-sakrale stemning sammen med et par skarpe guitarkanter fra Desner-tvillingerne.

Og så kunne sangtitel og tekst tyde på, at The National også har bemærket, at USA er i krise indadtil.

Albummet kommer til september.

2. Alt-J: In Cold Blood.

De sælsomme engelske indierockere i Alt-J, der helst gemmer sig bag deltasymbolet som bandnavn og aldrig synes at kunne finde hen til et omkvæd i deres kringlede popsange, åbner lidt op for den ligefremme melodi på deres seneste single frem mod deres tredje album, ’Relaxer’.

Med et lille hook i sangen og sejlende dommedagshorn i bunden lyder Alt-J, som om de tager hænderne ned fra ansigterne et øjeblik.

Lige med den forskel, at det er Iggy Pop, der er den musekyndige fortællestemme, og at lille Morten Skovmus får rodet sig ind i noget, der ligner et shootout i en Quentin Tarantino- film

Tilmed er sangen flot sat i scene med en video, der som en slags naturvidenskabelig film fortæller om skovmusens sanselige kamp for overlevelse mod fjender og fælder.

Lige med den forskel, at det er Iggy Pop, der er den musekyndige fortællestemme, og at lille Morten Skovmus får rodet sig ind i noget, der ligner et shootout i en Quentin Tarantino- film.

Det er det ikke. Det er danske Casper Balslev, der har været en tur i Hareskoven uden for København med teaterblod og krudtrøg for at skabe en lille fortælling i Alt-J’s ellers så tågede stemningsunivers.

’Relaxer’ udkommer 2. juni.

3. Kero Kero Bonito: Fish Bowls (Frankie Cosmos Remix).

De kalder det et remix, men ret beset har newyorkeren Frankie Cosmos lavet en coverversion af den engelske trio Kero Kero Bonitos farverige electropopsang.

Men den smager stærkt af japansk sodavandsis i begge tilfælde.

Genindspilningen er en del af et større (såkaldt) remix-projekt, hvor forskellige musikere tager fat i sange fra Kero Kero Bonitos 2016debutalbum,’Bonito Generation’.

Forhåbentlig kan det give Kero Kero Bonito noget af den opmærksomhed, de fortjener for deres letbenede og sødmefulde Casio-pop.

4. !!! (Chk-Chk-Chk): Dancing Is The Best Revenge.

Flamboyante dragqueens, guldglimtende bagtæppe og en bas, der slår buler i dansegulvet.

Dance-punk-veteraner i !!! (udtales chk-chk-chk, hvis du skal fortælle det videre, og det bør du) er tilbage under natklubbens kulørte diskolamper.

Med et damptog af et groove, der aldrig stopper, men fjerner enhver tvivl om, hvad du skal lave lørdag nat. For alle ved, at dansen er den sødeste hævn over alle hverdagens små beskidte tricks.

Sacremento-, New York- og Portland-bandet udgiver deres syvende album, ’Shake The Shudder’, 19. maj.

5. Nik & Jay: Hele vejen.

Nik & Jay cementerer deres status som Danmarks ubetingede bedste, rendyrkede popband. Ikke bare med den nye sang ’Hele vejen’, men med deres igangværende arenaturné, der kulminerer i Royal Arena om et par uger.

Det er ved at være længe siden, at Værløse-duoen udgav et helt album, men sidste år lyste de op i sommernatten med ’Magisk’, og nu gør de det igen.

På ’Hele Vejen’ låner de lidt intimitet fra Anne Linnets ’Tusind Stykker’ og krydrer det med deres blåøjede romantik-lyrik om knægte, der bliver voksne, tilsat et sikkert greb om popsangens helt store sus.

For meget? Helt sikkert. Men fantastisk. Ingen er i samme liga. Eller på samme planet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden