Johanna Højlund er et af de fem talenter, der er ansat i emsemblet.

Johanna Højlund er et af de fem talenter, der er ansat i emsemblet.

Musik

Dansk operascene ansætter unge internationale sangere og genopliver glemte danske operaer

Den Jyske Opera i Aarhus vil sætte nyt fokus på dansk operahistorie under sin tyske operachef Philipp Kochheim.

Musik

Den Jyske Opera i Aarhus har som noget nyt ansat sit eget ensemble af unge sangere. De kommer fra både ind- og udland, skal bo i Aarhus og vil fremover medvirke i Den Jyske Operas produktioner.

Det nye faste ensemble består af fem unge sangere, som er udvalgt blandt ansøgere fra hele verden. »De fem skal fremover synge store partier i vores forestillinger«, meddeler Den Jyske Opera. Desuden vil publikum kunne opleve dem i solokoncerter, symfoniske koncerter og »andre events rundt om i hele landet«.

Kun en dansker

»Vi udfordrer vores sangere til allerede i deres første sæson at synge toproller som for eksempel Carmen«, forklarer Den Jyske Operas nye chef, tyske Philipp Kochheim.

Han ser spotning af nye talenter og ansættelsen af de fem som Den Jyske Operas investering i operaens fremtid og understreger, at de skal indgå som mere end birolleindehavere.

Den ene af de fem er danske Johanne Højlund, der allerede har sunget partiet som Ursula i Den Jyske Operas opsætning af operaen 'Intet' tidligere på året. Dertil kommer to tyskere, nemlig Tanja Christine Kuhn og Daniel Szeili, rumæneren Silvia Micu og nordmanden Leif Jone Ølberg, der er uddannet ved Operaakademiet i København.

Ikke bare Nielsen

Og så har Den Jyske Opera i øvrigt besluttet, at det er på tide, danskerne lærer, at dansk opera er andet og mere end Carl Nielsen og 'Maskarade'.

Ved præsentationen af den kommende sæson på Den Jyske Opera her til eftermiddag blev sløret således løftet for en ny plan om i de kommende år at genoplive danske operaer, der er gået i glemmebogen. Som eksempel nævner Den Jyske Opera operaen 'La Vendetta' af komponisten Asger Hamerik, der i sin tid havde premiere på La Scala i Milano.

I første omgang bliver det dog operaen 'Kleopatra' af August Enna, der får premiere i Musikhuset Aarhus i foråret 2019, hvorefter den sendes på turné rundt i landet.

Fra tango til tyske traumer

Den Jyske Opera er Danmarks næststørste operascene efter Det Kongelige Teater. Serien med glemte danske operaer, der altså begynder om halvandet år, har fået navnet 'Den danske serie'.

Foruden 'Carmen', 'Kleopatra' og tango-operaen 'María de Buenos Aires' bliver Den Jyske Operas vigtigste satsning i den kommende sæson operaen 'Passageren' af den jødiske, polsk-russiske komponist Mieczyslaw Weinberg. Den handler om en overlevende kz-fange og hendes fangevogter, som uventet mødes og tvinges til konfrontation, efter Anden Verdenskrig er slut.

'Passageren' får premiere på Den Jyske Opera til august næste år, instrueret af operachef Philipp Kochheim. Det er første gang, operaen opføres i Skandinavien.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce