0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Naive drømmere gør modstand: Derfor kan Helmig heller ikke overgå 'Re-Sepp-ten'

Thomas Helmigs nye landsholdssang træder ind i en lang national selvfortælling om at bevare fællesskabet, uanset hvordan det går til VM eller EM. Siden Gunnar ’Nu’ Hansen i 1984 rappede på den første landsholdssang, og Frank Arnesen i 1986 sang for på ’Re-Sepp-ten’, har danskerne sunget om det rød-hvide sammenhold. Men hvad skal der til, for at en slagsang kan blive så langtidsholdbar som 'Re-Sepp-ten'?

FOR ABONNENTER

Alle landsholdsstjernerne stod der i indspilningsstudiet dengang i 1986: Frank Arnesen, Jesper Olsen, Michael Laudrup og resten af landsholdet. Her 32 år senere lyder deres ekko endnu fra dengang, de kvikt brugte deres stemmebånd og sang ’Re-Sepp-ten’. Det er nemlig stadig den sang, som bliver spillet i Parken og over resten af landet, når Danmark spiller landskamp.

Nu er det Thomas Helmigs tur til at forsøge at gøre 1986-holdet kunsten efter. I dag udgav han ’Hele Danmark op at stå’, der skal ledsage det danske herrelandshold til VM i Rusland, der begynder i den kommende uge.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu