Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mario Anzuoni/Ritzau Scanpix
Foto: Mario Anzuoni/Ritzau Scanpix

Maroon 5 med forsanger Adam Levine i spidsen har fået æren af at optræde i pausen af Super Bowl. En tvivlsom ære, for dét, der engang var det mest eftertragtede koncertjob i USA, er nu blevet en del af kulturkampen, og bandet er blevet heftigt kritiseret for at have takket ja.

Rihanna og Jay-Z har sagt nej til Super Bowl i nat: Det var verdens mest eftertragtede koncertjob. Nu nægter tidens største stjerner at optræde

Lige siden Colin Kaepernick i 2016 knælede under nationalsangen i protest mod racisme, har Super Bowl været en politisk kampplads. Først svigtede seerne, senere fulgte kunstnerne, der nu nægter at spille i pauseshowet. Ifølge eksperter er det officielt: Politik er ved at tage amerikanernes sidste frirum, sporten, fra dem.

FOR ABONNENTER

Normalt står musikerne i kø for at få lov til at spille til Super Bowl, for pauseshowet til en af verdens største tv-begivenheder har gennem en årrække vokset sig så stort, at der sidste år var flere seere til pauseshowet end til selve kampen. I år har noget dog ændret sig.

Først var det Jay-Z, der i sangen ’Apeshit’ erklærede: »I said no to the Super Bowl. You need me, I don’t need you«. Dernæst afslog Rihanna tilbuddet om at spille i pauseshowet. Det samme gjorde Cardi B, og senere skrev skuespilleren Amy Schumer på Instagram, at hun ikke ville medvirke i nogen af de reklamer, der bliver vist under kampen og med en pris på godt 34 millioner kroner for 30 sekunder er de dyreste overhovedet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden