Arkivfoto: Thomas Grøndahl
Musik

Dansker skal dirigere de verdensberømte New York-filharmonikere

Dirigenten Thomas Dausgaard er hyret til at dirigere New York-filharmonikerne under tre koncerter i februar.

Musik

Newyorkere, der går til koncert i næste måned, får meget usædvanligt mulighed for at høre orkestret spille med en dansker i spidsen for New York-filharmonikerne.

Dirigenten Thomas Dausgaard er nemlig hyret til at dirigere det verdensberømte orkester, der engang var Leonard Bernsteins, når det går løs med tre koncerter 14.-16. februar. Det kan man se på New York-filharmonikernes hjemmeside.

Koncerterne bliver Thomas Dausgaards første med New Yorks kendte klassiske orkester. Han indleder dem med Carl Nielsens ’Helios-ouverture’ fulgt af Beethoven, inden han slutter af med en symfoni af Robert Schumann.

Thomas Dausgaard sparkede sin karriere i gang med DR SymfoniOrkestret, som han var chefdirigent for fra 2004 til 2011. Men det er især hans mange koncerter og indspilninger med Det Svenske Kammerorkester gennem årene, der har gjort ham respekteret i udlandet.

Når han kommer i betragtning i New York nu, hænger det formentlig sammen med, at Thomas Dausgaard til efteråret tiltræder som ny chefdirigent for et andet amerikansk orkester, nemlig symfoniorkestret i Seattle, hvor han i øjeblikket er førstegæstedirigent. Hermed bliver Dausgaard, der frem til 2022 desuden er chefdirigent for BBC’s symfoniorkester i Skotland, den første danske chefdirigent i USA.

Egentlig var det den verdenskendte dirigent Zubin Mehta, der skulle have ledet koncerterne i New York, men den 82-årige maestro er ikke rask og har meldt fra. Zubin Mehta meldte også afbud, da han i april sidste år skulle have dirigeret Wienerfilharmonikerne i DR Koncerthuset. Dengang blev han erstattet af den britiske dirigent Daniel Harding.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce