0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Man skulle sno sine ører for at følge med ungarsk orkesters sære fortolkninger i Tivoli. Men højdepunktet kom til sidst

Selv om lyden var flot, var fortolkningerne sære, da Budapest Festival Orchestra vendte tilbage til Tivoli. Men de havde en overraskelse i baghånden.

Martin Rosenauer
Arkivfoto:: Martin Rosenauer
Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De spillede i Tivoli for tre år siden, hvor de leverede en omgang Mahler, der ærlig talt var temmelig fantastisk. Så mine forventninger til orkestret fra Budapest var i top. Måske derfor blev jeg skuffet denne gang. Eller det vil sige, oplevelserne blev i hvert fald nogle andre, end jeg havde regnet med.​​

Budapest Festival Orchestra blev stiftet på en lun opvind af kulturel optimisme i årene op mod Murens fald, i begyndelsen af 1980’erne. Nu som dengang er det Iván Fischer, lillebror til Danmarks Underholdningsorkesters ungarske chefdirigent, Adam Fischer, og dirigent ligesom ham, der leder foretagendet. Men hvor ledede han det dog på en underlig måde, da symfonikerne fra Ungarn lagde ud med det dundrende og drønende forspil til Wagners ’Mestersangerne i Nürnberg’.

Det var flot og meget usædvanligt, at alle orkestermusikerne på nær cellisterne rejste sig op og spillede stående. Med kontrabasserne placeret bagest midtfor med front mod salen blev lyden fri og stor i Tivolis enorme koncertsal.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden