0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Spillesteder udelukker systematisk populære rappere: Spillestedernes forening anerkender, der er et problem

Den danske musiker Node kritiserede i weekenden radiostationer, musikprisuddelere og de danske musikscener for strukturel racisme. Nu erkender spillestedernes forening, at der er et problem: »Det er ikke, fordi det her sker til alle koncerter med urbanhiphop. Men det er desværre den nemme og økonomisk sikre løsning at generalisere«.

Peter Klint
Foto: Peter Klint
Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Populære rappere og hiphoppere som Node, Kesi, Gilli, Sivas, Stepz og Branco har fået så dårligt et ry, at de systematisk bliver udelukket fra at spille på de danske musikscener.

Det gør de blandt andet på grund af koncerter, hvor der er opstået slagsmål, personale er blevet truet, eller spillesteder er blevet udsat for hærværk, siger Esben Marcher, sekretariatschef for interesseorganisationen for festivaler og spillesteder, Dansk Live.

»Vi er som fællesskab opmærksomme på det, og vi har ad flere omgange haft bookere og managere ude for at fortælle om deres oplevelser til vores årlige sammenkomster«, siger han.

Dermed bekræfter interesseorganisationen den kritik, som musikeren Node fremsatte i et interview i Politiken i weekenden. Node mener, at de danske arrangører lader enkelte episoder smitte af på alle artister inden for en bestemt genre.

Esben Marcher fra Dansk Live siger, at problemet er opstået, fordi den danske livescene er relativt lille. Har der været problemer et enkelt sted, ryger det hurtigt videre til arrangørernes kollegaer. Især hvis en enkelt episode har været voldsom. Han fortæller, at flere arrangører for eksempel har oplevet, at denne type artisters entourage – altså de venner og bekendte, der tropper op backstage sammen med kunstneren – er truende.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts