0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Britney Spears er verdensberømt, men hendes mærkværdige liv som umyndig er først for alvor ved at komme frem i lyset. Siden 2008 har endes ageret lovmæssig værge i hendes liv. Bevægelsen #FreeBritney har belyst sagen, og nu tager den i egen hånd og er i gang med en retssag mod sin fars rolle som værge. Men bliver hun beskyttet eller holdt fanget? Og hvad er det i så fald familien og myndighederne ønsker at beskytte hende fra.

Lucia Odoom: Jeg elsker Britney Spears, og jeg er meget bekymret for hende

Sangeren Britney Spears er gået i retten for at komme fri af sin fars lovmæssige formynderskab. Hun er nu 38 år og klar til at kæmpe for på sigt at blive fuldkommen myndig. Men hvordan gik det til, at Britney Spears’ umyndige liv satte gang i en frihedsbevægelse anført af trofaste fans? Hvad er det, hendes dramatiske liv siger om os, der betragter hende? Det kaster Politiken lys over i serien ’Befri Britney’, der begynder i dag – uden at vi helt ved, hvor det ender.

FOR ABONNENTER

Paparazziprinsesse og popfænomen Britney Spears fik sit gennembrud i 1998 som kun 16-årig med hittet ’Hit Me Baby One More Time’. Bevæbnet med et stærkt omkvæd, ikonisk (og strategisk) skolepigeuniform og rottehaler blev hun med et trylleslag et af de mest berømte mennesker på planeten. Vi taler samme skala som Michael Jackson, og ligesom det var tilfældet med Jackson, har Britney Spears i årevis været fanget i sin gennembrudsalder.

Men Britney Spears’ umyndiggørelse er ikke bare symbolsk, den er også lovmæssigt stadfæstet. Stemmen bag gigantiske hits som ’Toxic’, ’You Drive Me Crazy’ og ’Oops ... I Did It Again’ har ikke haft myndigheden over sit eget liv i 12 år og har i denne periode været under det, vi på dansk kalder formynderskab – som på engelsk hedder conservatorship.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

For abonnenter

Annonce