Sonja Hald er ikke, som navnet ellers indikerer, en sangerinde, men fem mandlige musikalske peacetegn, der har en stor forkærlighed for dansk 70'er-rock på deres nye album 'Klæk!'.
Foto: Pr-foto

Sonja Hald er ikke, som navnet ellers indikerer, en sangerinde, men fem mandlige musikalske peacetegn, der har en stor forkærlighed for dansk 70'er-rock på deres nye album 'Klæk!'.

Anmeldelser, cd-beat

Dobbeltanmeldelse: Sonja Hald og Tårn udgiver 70'er-inspireret musik til forårshjerterne

Tårn og Sonja Hald har udgivet to forårsfriske modersmålsplader, der er i længselsfuld symbiose med 70’erne. På godt og ondt.

Anmeldelser, cd-beat
FOR ABONNENTER

Det danske band Sonja Hald er ikke en kvindelig musiker, men fem mænd, der laver musik, der leder tankerne hen på Røde Mor og dansk musik i 70’erne. Det er som at træde ind i et polaroidfoto med brune kanter, solblegede motiver og tusind lag af minder.

Når man bevæger sig ind i deres aktuelle album ‘Klæk!’, er det en samling fortællinger fra det danske land, der byder os velkommen. På ‘Klæk!’ åbner vi fotoalbummet og får præsenteret forskellige portrætter, der lyder som små stykker danmarkshistorie, foldet ud af forsanger og frontfigur Jonas Dahl. Hans stemme er en hybrid af Troels Trier, Peter Sommer og C.V. Jørgensen.

Dahls stemme er nærmest også en slags filmvoiceover til sangene. Vi hører om Annemette Jensen, der blev enlig mor til Rosalinde, hvis svært tilgængelige hjerte beskrives i sangen ’Rosalinde’, og vi møder farlige, skæve og frie Mona i ’Mona Mona Mona’ og mange flere både skæve og almindelige eksistenser gennem hele albummet.

Sonja Hald indskriver sig i en ny bølge af 70’er-nostalgisk folkemusik, der i løbet af de sidste få år er blomstret op på den danske musikscene. Bands som Folkeklubben, Aksglæde og Fribytterdrømme. Sonja Halds musik er også nært beslægtet med Peter Sommers album ’Til Rotterne, til Kragerne, til Hundene’ fra 2008. Det kan spores i Sonja Halds mere rendyrkede rocksange ’Sådan er det bare’ og ’Den Gale Vej’. I det hele taget er det et album, der leder tankerne hen på alt muligt, og nogle gange i en grad, så de mister egen identitet og signatur.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce