Fusion. Roskilde Festivals musikchef Rikke Øxner vil forsøge at fusionsere kvaliteterne fra de to tidligere scener Odeon og Cosmopol i en ny med navnet Avalon. Der er ikke tale om en spareøvelse, understreger hun.
Foto: NIELS HOUGAARD

Fusion. Roskilde Festivals musikchef Rikke Øxner vil forsøge at fusionsere kvaliteterne fra de to tidligere scener Odeon og Cosmopol i en ny med navnet Avalon. Der er ikke tale om en spareøvelse, understreger hun.

Roskilde Festival

Roskildes musikchef: 20 navne færre på plakaten næste år

Trods scenenedlæggelse bruger festivalen lige så mange kroner på toner som normalt.

Roskilde Festival

»Vi tager de bedste elementer - både de musikalske og publikumsmæssige - og fusionerer dem i en ny scene, der hedder Avalon«.

Det fortæller Roskilde Festivals musikchef Rikke Øxner om nedlæggelsen af de to hovedscener Odeon og Cosmopol i 2014.

Men hvorfor overhovedet nedlægge scener?

»Odeon har været en fantastisk scene med uforglemmelige koncerter, men når koncerten var slut, var der et magnetpunkt mellem Apollo, Arena og Orange, og folk trak tilbage dertil. Vi ville gerne have, at de blev på Odeon-området, men det er vi ikke lykkedes med«.

LÆS ARTIKEL

Hvor skal den nye Avalon-scene placeres?

»Den kommer til at ligge der, hvor Cosmopol har ligget (vest for Orange, red.). Her har vi skabt et fint område, men i Cosmopol har man ofte enten oplevet at være en del af en meget lille skare til nogle koncerter eller uden for og på tæer til andre. Så det har vi kæmpet med bookingmæssigt, og så kom der et forslag fra scenefolkene om Avalon, og så tænkte vi: 'Det er det, vi gør!'«.

»Med Avalon bliver teltåbningen stor, sådan at man ved musikalske trækplastre kan bruge hele pladsen foran teltet, hvor der er et fantastisk indkig. Ved mindre navne kan man samles under teltdugen foran scenen. Med det telt har man mulighed for at gå fra 3.000-12.000 publikummer«.

Hvad kommer der til at ske med Odeon-området bag Orange?

»Det har vi Ikke besluttet endnu. Det skal vi finde ud af på en planlægningsweekend i november«.

Færre navne på plakaten
Når man nedlægger to scener og kun åbner én ny, må det betyde færre musiknavne på plakaten for Roskilde Festival 2014?

»Ja, men nogle af de navne, vi booker, kan spille for mange flere mennesker, så for publikum vil der være samme kapacitet. Vi kommer ikke til at skære på budgettet - snarere tværtimod. Der vil være omkring 20 færre navne, men vi ved, hvordan vi hver især render rundt med en plan for at nå det hele, så.... Og i øvrigt har vi i 2014 stadig en scene mere end i 2010, for vi har fået Gloria og Apollo. Det er ikke nyt, at vi er fleksible på scenerne«.

LÆS ARTIKEL

Kan du give en karakteristik af profilen på Avalon?

»Det er fint at have nogle enkelte tema- eller genrescener, men vi ønsker ikke gå efter, at folk sidder og hænger ud ved for eksempel en metalscene fire dage i træk. Vi vil gerne holde folk nysgerrige, så de kommer rundt på pladsen og mærker forskellige stemninger i løbet ad dagen.

I har meldt ud, at der både skal være intime navne og fest-acts. Betyder det for eksempel, at Avalon bliver Roskildes nattescene?

»Vi har ikke lov til at spille senere end 04 fredag og lørdag, men Avalon kan godt være der, man slutter natten, for Orange skal lukke senest klokken 03 på grund af sit større lydpres. Men et festnavn kan også sagtens gøre sig om eftermiddagen. Det oplevede vi for eksempel med Janelle Monae«.

SE

Rising på camping

I opvarmningsdagenene har mange valfartet til Pavillon Junior. Den erstattes næste år med scenen Rising i Camping East. Hvorfor det?

»Ja, vi flytter den fysisk for at bringe musikken tilbage i publikums dagligstue. Da vi bragte Apollo rundt, var folk virkeligt begejstrede for det, og det, synes vi, kunne være interessant at lege med igen. Og vi har haft et problem med at få tydeliggjort, at vi havde en Junior-scene, der holdt til på Pavillon-scene (i opvarmningsdagene, red.), samtidig med, at vi havde Sonic Zone og Roskilde Rising. Der var lidt for mange ting i gang på én gang. Nu vil vi gerne gøre det mere enkelt. Derfor kalder vi opvarmningsscenen det, den er tænkt som: En scene for nordiske talenter, der ikke er så langt i karrieren, at de kan spille på selve festivalen«.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce