0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Budskabet er ligesom hørt og set før: Kunstner udstiller vores madhykleri på Roskilde Festival, og det kommer der i al fald ikke stor kunst ud af

Igen i år er der klima på menuen på Roskilde: CO2-venlige menuer, madspildsordning og pantsystem. Midt i det hele forsøger kok og billedkunstner Søren Aagaard med en ramponeret foodtruckskulptur at rejse en skamstøtte over klimahykleriet, men budskabet sander til.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Morten J. Eriksen
Foto: Morten J. Eriksen

I den postapokalyptiske udørk står Søren Aagaards foodtruck tilbage som et mindesmærke over vores ødsle og hykleriske madkultur.

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I Roskilde Festivals mylder af veganske madboder med bionedbrydelige tallerkner og genanvendelige plastikkrus ligger en lille udpint foodtruck halvt begravet.

’Seaweed Bistro’ står der på siden. Menuen byder på tangsalat, algeshots og kombu combo, men der er ikke åbent. Madvognen er grundstødt i et lille strandlandskab af sand, tang og muslingeskaller som et fortidslevn fra den nært forestående fremtid. Et vidnesbyrd om den dag, hvor isen smelter, og verdenshavene oversvømmer vores sidste rest af grund under fødderne.

Søren Aagaard er kunstneren bag land art-skulpturen. Han er uddannet kok og kunstner, og sommeren over er han aktuel med udstillingen ’Sommer’ på Museet for Samtidskunst, der med indbygget køkken og lejlighedsvise madlavningskurser undersøger vores florissante madkultur.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts