Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Yderpoler. Det lykkedes Rangleklods at skabe plads til både den buldrende fest og den formummede eftertænksomhed, der stempler ind dagen derpå.

Anmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lækkerdyster duo spillede op til den bagende sol

Rangleklods pumpede deres nattemørke elektropop ud i det glohede solskin, men fik alligevel modsætningerne til at give mening.

Anmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var lidt ligesom at blive hevet med ind i en mørk passage, bedst som man gik ned ad gaden på en bagende varm sommerdag. Der er bare noget ved den danske duo Rangleklods' musik, der ikke gav decideret bragende god mening i høj eftermiddagssol.

Men det var nu engang her, vi var, fredag eftermiddag på Apollo. Og selv om Esben Nørskov Pedersen og Pernille Smith-Sivertsens lækkerdystre elektroniske musik egentlig nok ville passe bedre til en sen nattetime eller måske bare en blå skumring, lykkedes det alligevel Rangleklods at skabe plads til de to yderpoler i deres musik - den buldrende fest og den formummede eftertænksomhed, der stempler ind dagen derpå.

Styr på dynamikken

Dog virkede det som om, at duoen, der ellers hører til blandt de mere rutinerede danske indslag på festivalen i år, lige skulle spille sig selv i gang. I hvert fald var der en lidt løjerlig afmålthed at spore på den indledende 'Schoolgirls', som således kom til at fremstå mere indadvendt, end det nok var meningen.

Bag hver sin forholdsvis beskedne maskinpark af udstyr og instrumenter, fik de to medlemmer heldigvis hurtigt bedre styr på dynamikken i lydniveauerne i de håndspillede elektroniske instrumenter, hvor især de sagesløse drum-pads fik tørre tæsk undervejs.

Og allerede på næste nummer, den legesyge 'Tricks', syntes paletten mærkbart udvidet.

Forløsning til sidst

Hvor de to stemmer fungerede fint både sammen og hver for sig, stod det imidlertid hurtigt klart, at musikken var klart mest dragende, når den blev bakket op af et beat. Og her kom eksempelvis den lidt statiske 'Broke' til kort, mens den nærmest konkurrerede med luften om at stå helt stille.

Med vanlig sans for kunsten at strukturere en liveoptræden, blev Rangleklods' udtryk imidlertid mere instrumentalt og klubbet, i takt med at koncerten skred frem. Og det var kun godt.

Og da singlen 'Lost U' forløste eftermiddagen i et sprudlende champagnebad af solide pop-house'de hooks og Pernille Smith-Sivertsens engleblide og milimeterpræcise lyse stemme, fulgt eksemplarisk til dørs med en veloplagt og, næsten, sprælsk version af hittet 'Young and Dumb', kom den mørkeglade duo alligevel til at give mening i dagslyset.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden