Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Knæfald. Father John Misty spillede torsdag.
Foto: Janus Engel

Knæfald. Father John Misty spillede torsdag.

Omtaler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tæsk til trommehinden og guitargenialiteter - her er årets bedste og dårligste koncerter

Gik du glip af årets bedste koncerter, og undgik du de værste? Se hvilke koncerter Politikens anmeldere var mest og mindst tilfredse med.

Omtaler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er søndag, Roskilde Festival er tæt på at være opløst, og mens årets festivalgæster begiver sig ud i virkelighedens velduftende verden, indfinder den berygtede Roskilde-blues sig langsomt i de trætte festivalkroppe.

Med sig tager de mindet om de mange timer, der er blevet brugt i lejrene, til festerne, på kyssene og kærligheden og ikke mindst under både teltdugene og den åbne himmel til årets utal af koncerter.

Nogle havde mere succes på scenen end andre, og det afspejler sig i Politikens mange anmeldelser af koncerterne. Ingen koncert scorede dog bundkarakter, og dermed af laveste antal hjerter, der er givet i år, to.

For tre af dette års kunstnere lykkedes det at hive seks hjerter med sig hjem.

Tre gange seks

Den første seks-hjertede koncert stod amerikanske The War on Drugs for.

»Mit 58-årige korpus sang med, og sjældent har jeg set et publikum så lykkeligt, så ekstatisk, så medrevet af rockguitar i lange, udstrakte baner«, skrev Politikens Kim Skotte i sin anmeldelse af koncerten på Arena onsdag aften.

Torsdag eftermiddag var der atter seks hjerter i Kim Skottes pen, da »halvbumsen og halvguden« Father John Misty besøgte Avalon, mens den jamaicanske reggaeveteran Barrington Levy delte ud af godterne i lørdagsheden foran Orange, og fik lokket seks hjerter ud af Joakim Grundahl.

Dårligt nyt for øregangene

Omvendt nærig med hjerterne var Joakim Grundahl, da Perfume Genius entrerede Pavilion torsdag. De ligger i den anden ende af hjerteskalaen med bare to af slagsen til Mike Hadreas og bandet, der aldrig rigtigt fandt hinanden, og som blev drillet af lyden undervejs.

Fredag var den gal med lyden igen. Denne gang på Arena, hvor Run the Jewels »blev fuldstændig kastreret af dårlig lyd«. Det blev til to hjerter til rapduoen. En til Killer Mike og en til El-P, der kæmpede uden at vide, hvor galt det stod til undervejs.

Kim Skotte havde også et par mindre tilfredstillende koncertoplevelser.

Torsdag var det lige før, han kiggede længselsfuldt mod Orange Scene, hvor Muse leverede fem-hjertet stadionrock. Og det selvom han ikke er nogen stor fan.

Årsag?

En omgang studentermetal fra amerikanske Pallbearer, der også måtte nøjes med to hjerter.

Lørdag var det endnu engang Kim Skottes ører, det gik udover, da gutterne i Girl Band »spillede så ørestyrtblødende højt, at lørdagens Paul McCartney-turister må have fået sig et slemt chok«, og de sikrede sig med bare to hjerter en bundplacering sammen med de andre halvdårlige præstationer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden