Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Lene Nystrøm i midten er med på scenen i Skanderborg.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hej Matematik tager familien med i skoven

Aqua-Lene er blandt de to familiemedlemmer, der gæster scenen med Hej Matematik.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I backstageområdet ved Skanderborg festivalens største scene sidder popbandet Hej Matematik og tæller timerne til aftenens koncert. De er mere nervøse, end de længe har været.

»I aften bliver den største koncert, vi nogensinde har spillet. Jeg glæder mig helt vildt til at gøre det pisse godt«, siger bandets frontfigur Søren Rasted.

Men Søren Rasted og hans nevø Nikolaj Rasted, den anden halvdel af Hej Matematik, ved godt, hvad der skal til for at give festivialpublikummet den gode koncertoplevelse.

»Koncerter på græs kræver ekstra energi og sceneshow. Derfor er det en helt anderledes måde at være på, end hvis det var et lille spilested «siger Søren Rasted.

Besøg af Barbie-girl Og til at spille deres hidtil største koncert får popbandet hjælp af yderligere to familiemedlemmer - blandt andet verdensstjernen og eks-Barbie girl Lene Nystrøm, der er gift med bandets frontfigur Søren Rasted. Aftenens anden gæstemusiker er Søren Rasteds fætter Peter.

»Der ligger egentlig ikke de store tanker bag. Lene er med på en af sangene, så det er naturligt nok, at hun også er med os på scenen. Og fætter Trompeter spiller bare fantastisk trompet«, siger Søren Rasted.

Men for publikum bliver det stort, når Aqua-Lene træder ind på scenen, forudser hendes mand og hans nevø.

»Lene tager publikum med storm. Det er så nemt at sige, men hun slipper sig selv løs og nyder musikken«, siger Nikolaj Rasted.

Og det er især vigtigt, når man spiller for et festivalpublikum, mener popduoen.

»Vi spiller jo for en masse potentielle fans. Men det betyder også, at man kun har folk på lånt tid, fordi de måske skal videre til noget andet«, siger Nikolaj Rasted.

Hyggelige jyder i skoven

Det er første gang, at Hej Matematik spiller på Smukfests største scene, Bøgescenen. Men frontfigur Søren Rasted kender alt til Danmarks anden største festival, som han har besøgt 12 gange - både med Aqua og som almindelig festvialgæst.

»Skanderborg er hyggelig. Det er den simpelthen. Jyder er hyggelige mennesker, og skoven skaber stemningen«, siger Søren Rasted.

Det er kun anden gang, at det 17 år yngre bandmedlem Nikolaj Rasted gæster Skanderborg. Til gengæld nøjes han ikke med at opleve festivalen gennem backstage-bar og scenekant. Han bor nemlig i telt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden