Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Formand for teatrets bestyrelse, Stine Bosse præsenterede Morten Hesseldahl i Skuespilhuset i København. Han har de senste fem år  været kulturdirektør på DR. Sideløbende har Morten Hesseldahl udgivet politiske spændingsromaner.
Foto: Joachim Adrian

Formand for teatrets bestyrelse, Stine Bosse præsenterede Morten Hesseldahl i Skuespilhuset i København. Han har de senste fem år været kulturdirektør på DR. Sideløbende har Morten Hesseldahl udgivet politiske spændingsromaner.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det Kongelige gafler DR's kulturdirektør som ny teaterchef

Morten Hesseldahl skal styre Danmarks nationalscene.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det bliver Morten Hesseldahl, der får posten som teaterchef på Det Kongelige Teater.

Det er netop blevet offentliggjort på et pressemøde i Skuespilhuset i København.

»Vi skal have en teaterchef, som kan holde på traditionen, stå for fornyelsen og bringe forandring i Det Kongelige Teater«, sagde formand for teatrets bestyrelse, Stine Bosse, ved offentliggørelsen.

»Morten ved og har erfaring med, hvor vigtigt det er at være til stede både internt og kommunikere udadtil. Han skal lave public service som scenekunst«, tilføjede hun.

LÆS ARTIKEL

Morten Hesseldahl er 49 år og har de senste fem år har han været kulturdirektør på DR sideløbende med, at han har udgivet politiske spændingsromaner.

Den ny teaterchef har en bachelor i filosofi og en MBA fra Copenhagen Business School, han har været redaktør for en række forlagt og var i en årække direktør for dagbladet Information.

»Jeg har sagt ja med stor tryghed til en kæmpe opgave«, lød det fra Hesseldahl på pressemødet.

Han understregede, at trygheden hænger sammen med, at han får hjælp af Det Kongelige Teaters stærke kræfter til at løse opgaven.

Erfaring fra stor organisation
Hos DR Kultur har Morten Hesseldahl været ansvarlig for Koncerthuset med musikere og ensembler, tv-fiktion og herunder succes-serierne 'Borgen' og 'Forbrydelsen' samt en række radiokanaler. Dermed har han erfaring i både administration og tæt samarbejde med kreative kræfter i en stor organisation.

Morten Hesseldahl er desuden medstifter af den borgerlige tænketank Cepos, er medlem af bestyrelsen for Dansk PEN og bestyrelsesformand for Det Danske Filminstitut.

Han har ikke tidligere været i berøring med teaterverdenen og har derfor ikke været blandt de mange navne, som teaterjournalister og kritikere har gættet på til den tunge stilling.

Tidligere chef blev fyret

Stillingen som teaterchef på Det Kongelige Teater begyndte, da daværende teaterchef Erik Jacobsen i november måned blev fyret af teaterets bestyrelse.

LÆS OGSÅ

Jacobsen, der er tidligere departementschef i blandt andet Kulturministeriet, blev fyret med dags varsel med forklaringen, at »det er tid for et ledelsesmæssigt generationsskifte«.

Han var topchef for Det Kongelige Teater i seks år, der blandt andet bød på en stor fyringsrunde i 2012, en opsigelse fra operachefen Keith Warner og en skandalesag om kokainmisbrug i ballettruppen.

Erik Jacobsen er i sin tid som chef blevet kritiseret for at lede teateret som var det et ministerium, uden forståelse for kunstnersindene inden for murerne og uden karisma udadtil.

Det har fået flere til at spekulere i, at han skal erstattes af en mere kunstnerisk orienteret leder, som har bedre føling med en stor kulturorganisation end den tidligere chef.

Inden Jacobsen trådte til i 2008 var Michael Christiansen teaterchef på teateret fra 1992.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden