De medvirkende synger på deres eget sprog og giver stykket både italiensk mandeidioti, svensk kønstvivl og kinesiske køkkenordrer.
Foto: Anders Bigum

De medvirkende synger på deres eget sprog og giver stykket både italiensk mandeidioti, svensk kønstvivl og kinesiske køkkenordrer.

Scene

Internettets indtryk bliver til sanselige udtryk, når madoperaen 'Agony' serverer kønsidentitet, fordomme og fire velsmagende retter

Line Tjørnhøjs spiseopera ’Agony’ er et opgør med identitetsideer formet som en sprød menu af svin, desperation og melankolske melodier.

Scene
FOR ABONNENTER

Hvad skal man tænke og føle, når man sidder med et bronzeret stykke svinefilet i munden, mens en ung mand bliver kønsskifteopereret? Kan man meningsfyldt mødes om kønsdebatten i et fælles måltid? Det kan man ifølge spiseoperaen ’Agony’, der tematiserer smerte i forhold til køn, identitet og undertrykkelse. Kvinden bag, Line Tjørnhøj, er en usædvanlig komponist. Hun skrev sit første værk som 48-årig, og hun skriver stort set kun opera. Efter et arbejdsliv som sømand og sygeplejerske dukkede hun op ud af det blå og vandt en operakonkurrence i Texas med et værk om anoreksi. Siden har hun skrevet operaer i anderledes formater med alvorlige tematikker – og i forrige uge blev det meddelt, at hun tildeles Carl Nielsen-legatet på trekvart millioner kroner.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Overgreb i Guds navn
    Hør podcast: Overgreb i Guds navn

    Henter…

    I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

    Henter…

    I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

    Henter…

    Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce