Kan man sove sig til et postkapitalistisk samfund? Det er det eksperiment, som en flok på 30 deltagere i performanceforestillingen ’The Night’ begiver sig ud på.
Helt konkret og lavpraktisk drejer det sig om, at vi cykler ud til et stort hvidt telt ude i et stykke skov på Amager Fælled for simpelthen at sove sammen og udnytte søvnens og drømmens kraft »for at gentænke samfund, økonomi og fællesskab«.
Det kan lyde naivt og hipppieagtigt, men ikke desto mindre viser ’The Night’ sig at være en inspirerende modvægt til de dystopier, der aktuelt breder sig i kulturlandskabet – også på teaterscenen senest med Tue Bierings ’Landet uden drømme’ og Teater Nordkrafts ’Verden uden os’.
Når der endelig er nogen, der tør tænke på fremtiden, er det vildt tiltrængt, at der også er nogen, der begiver sig ud på det mere konstruktive spor, om ikke med store utopier så med konkrete alternativer til os, der ikke evner at forstille os noget andet end det altdominerende kapitalistiske system. Det var også det, der var budskabet i Christian Lollikes ’68’ på Det Kgl., hvor han søgte inspiration fra 60’er-oprøret.
Her i det hvide runde telt på fælleden føles det nærmest som at være på et meditations-retreat med beskeden om, at vi til enhver tid bare kan lægge os på madrasserne, der ligger spredt som grønne blade ud over gulvet, og lytte til fuglesangen, der løfter sig over teltkuplen.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind