Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff

Teaterdirektør Søren Møller har længe plæderet for, at Fredericia Teater skulle have et større tilskud. Blandt andet til de store internationale samarbejder, de gerne vil videreudvikle.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tarzan, Shu-bi-dua og Rasmus Seebach skaffer 3 millioner ekstra kroner til Fredericia

Direktørerne på to af de mindre teatre, der får flere penge i kulturministerens nye udspil, glæder sig over anerkendelsen. Også selv om det nødvendigvis koster de andre små teatre.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturministerens nye scenekunstudspil styrker tre teatre i Jylland med sammenlagt 9 millioner kroner årligt, mens det statslige tilskud til Aveny-T på Frederiksberg øges med 3 millioner kroner årligt.

Søren Møller er direktør for Fredericia Teater, der som et af de tre egnsteatre har »vist potentiale til at arbejde i større skala og med bredere målgrupper end det, der er logikken inden for de tilskudsordninger, de er omfattet af i dag«, som det står i udspillet.

Møller glæder sig over det øgede tilskud, der imødekommer en mangeårig efterspørgsel.

»I forhold til både omsætning og publikumsantal har vi i mange år fået langt mindre støtte end teatre i samme liga. Og vi har konstant været i livsfare«, siger han.

Sidste sæson solgte teatret vest for Lillebælt intet mindre end 273.000 billetter.

»I dag kommer folk jo fra hele landet for at se vores forestillinger, og derfor tjener vi jo et langt større område end det egnsteater, vi i dag er klassificeret som. Derfor fortjener vi også pengene«.

Mange teatre bliver skåret i støtte, for at I kan få ekstra. Er det ikke bare at fodre hunden med sin egen hale?

»Jeg vil ikke blande mig i den politiske prioritering. Men der er ganske rigtigt tale om en omfordeling, så på den måde rammer det jo os alle i det store billede. Omvendt har jeg længe plæderet for, at rammen skulle ændres. Her har ministeren så valgt at give pengene til nogen, som hun mener gør det godt og kan gøre en større forskel«.

Fokus på de unge

Også på Frederiksberg er direktøren for Aveny-T, Jon Stephensen, »stolt« over det øgede tilskud, der specifikt gives for teatrets fortsatte fokus på at få de unge i teatret.

»Længe har man ikke troet, at det var muligt at hive de unge i teatret. Men det er jo lykkedes. Det er et værdigt projekt og et, som ministeren tydeligvis forstår kræver støtte, hvis det skal holdes kørende«, siger han.


Han hæfter sig ved, at de er det eneste teater i København, der er blevet løftet.

»I mange år har kulturstøtte handlet om at tage penge fra Hovedstaden og give ud til andre landsdele. Så det her betyder, at vores projekt giver genlyd«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden