Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR-foto/ Miklos Szabo
Foto: PR-foto/ Miklos Szabo

Flot. Scenograf Rikke Juellund har skabt en imponerende og overdådig eventyrscenografi. Her med Maria Lucia Heiberg Rosenberg som prinsesse Fiona, Niels Olsen som Shrek og Alexandre Willaume som Æslet.

Teateranmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Shrek er sjovere som film end som musical

Uden en historie, der vil andet og mere end filmen, bliver 'Shrek' kedelig.

Teateranmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Selvfølgelig taler Shrek jysk med aarhusiansk accent. En 2 meter høj grøn trold fra Albertslund eller Brøndby Strand? Scary.

Eller hvad med Vollsmose? I virkeligheden bor han jo faktisk i en sump, den amerikanske eventyrfigur, som blev verdenskendt i DreamWorks-animationsfilmen 'Shrek' fra 2001. Han er en udstødt, en outcast, som har trukket sig tilbage til sumplivets ensomhed, fordi folk flygter i ét væk, når de ser hans store grimme troldefjæs.

LÆS OGSÅ

Lige til højre troldeben for en tolkning, der handler om forholdet mellem indvandrere og etnisk indfødte. Men så vidt kommer det ikke i The One And Only Company's opsætning af 'Shrek the Musical' i Forum. Godt nok er hjemløshed og statslig forfølgelse af de anderledes et grundtema i historien, der oprindelig er skrevet af William Steig.

Men musicalen fokuserer i sin danske opsætning på det mere universelt gode budskab, at vi alle sammen dybest set er outcasts og freaks. En smuk tanke. Men alligevel lidt for puttenuttet og kedelig i længden.
Knastørre Olsen

Mere jysk end den folkekære skuespiller Niels Olsen ('Den eneste ene', 'Ørkenens sønner') bliver det næppe. Det er ham, der gemmer sig bag Shreks grønne maske. Men stemmen er umiskendeligt Olsensk.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden