Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: PR
Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

LittleBigPlanet Karting

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sackboy og LittleBigPlanet har allerede haft stor succes som et platformsspil, så ligesom så mange andre velkendte ansigter har gjort det før, sætter Sonys ikon sig i en gokart og fræser derudad.

Det er et velkendt koncept, som især har virket for Nintendo med Mario Kart, men desværre gør samme succes sig ikke helt gældende hos Sony og udvikleren United Front Games.

Samme opskrift, nye omgivelser Det er ellers et koncept, der har potentiale til at ramme direkte ind i hjerterne på både unge spillere og ungdommelige sjæle, da LittleBigPlanet allerede er blevet etableret som et nuttet og yderst vanedannende spil, hvor kun kreativiteten sætter grænser for spillernes selvskabte brugerindhold.

Det samme gør sig gældende med LBP Karting, hvor man stadig har mulighed for at bygge sin egen Sackboy, imens man samtidig fræser rundt på forskellige planeter – helt ligesom i det oprindelige spil. Efterhånden som man avancerer, kan man indsamle nye genstande, der kan bruges til at bygge og udklæde ikke kun Sackboy, men også ens helt egen planet og sågar hele baner.

Tanken er selvfølgelig, at det populære indsamlingskoncept skal kunne bære noget af succesen med det nye gokartsspil, og det gør det også til en vis grad, men derefter begynder sprækkerne lige så stille at vise sig.

En halvhjertet spurt
For selvom LBP Karting de første par timer kaster om sig med belønninger og ualmindeligt kreative baner, hvor man kommer igennem alt fra drager til chokoladefabrikker, så formår det aldrig helt at indfange ræser-ånden, der for eksempel gennemsyrer Mario Kart.

Selvom man ivrigt opfordres til at opsamle våben på banerne, jagte modstanderne og kærligt fyre en raket efter dem, så brager man stadig ind i en mur af monotoni, hvor omgivelserne ihærdigt prøver at holde ens opmærksomhed fanget, imens man langsomt er ved at lægge spillet fra sig.

Hvor man i andre spil bare lige skal have en bane mere, så vil man med tiden hellere væk fra banen i dette tilfælde.

En kedelig vinder hos børnene

For det er udenfor banen, hvor LittleBigPlanet Karting scorer point med den kreative tilgang, men det er stadigvæk ikke nok point til, at spillet kan retfærdiggøres.

Der er ingen tvivl om, at spillet vil kunne fange de barnlige sjæle med en fri fantasi, især takket være en ganske kompetent guide med dansk stemme, der river barrikader ned for alle målgrupper.

LÆS OGSÅ

Problemet er bare, at der ikke er meget andet end lidt nørkleri at komme efter. Så hellere købe det oprindelige LittleBigPlanet (eller dets efterfølger) og Sonys tidligere gokart-udspil, ModNation Racers, hver for sig til en pris, der i dag ligger på samme niveau som et eksemplar af LittleBigPlanet Karting – det bliver både børnene og alle andre aldersgrupper gladere for.

Format: PS3 Udvikler: United Front Games PEGI: 7+ Hjemmeside: littlebigplanet.com


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden