Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Den lærerige spilmekanik står som altid i højsædet, og Layton er om noget et spil, du bliver beriget af med sin smukt tegnede fortælling og sine sindrige logisk funderede gåder.
Foto: PR

Den lærerige spilmekanik står som altid i højsædet, og Layton er om noget et spil, du bliver beriget af med sin smukt tegnede fortælling og sine sindrige logisk funderede gåder.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det store julespiltjek: Her er sjov underholdning til hvert medlem af familien

Der er ingen grund til at tilsidesætte dine legende lyster, for efter at have læst dette tjek, så vil du være gearet til at ønske dig det helt rette spil i julegave.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til lille Ole, Søren, Knud, Morten og Vilhelm m.fl. så er LEGO Lord of the Rings årets hit.

Mens Peter Jacksons lige lovligt lange Hobbitten-film vil få de mest utålmodige til at sidde uroligt i biografsædet, så får Lego Lord of the Rings-spillet dig til at klistre til skærmen. LEGO har længe vist, at deres spilserier formår at bygge videre på de fysiske kloders færdigheder, og LEGO Lord of the Rings er det mest ambitiøse LEGO spil til dato.

Hele Midgård er genskabt, og spillet følger smukt trilogiens handling, der selv i klodset form fremstår dramatisk og medrivende. Spillet minder os også om magien i såvel Tolkiens verden som Jacksons filmatisering, så hvis Hobbitten var en noget langstrakt affære med for meget fyld, så er der masser af målrettet underholdning at hente for sønnen i familen (og andre Ringenes Herre-passionerede) i Lego Lord of the Rings.

LÆS ARTIKEL

Datteren i familien vil finde megen lærerig leg i Professor Layton and the Miracle Mask. Det femte udspil i den gådefulde serie, der nu tager springet til Nintendos 3DS konsol med smukke 3D effekter til følge. Stilen er igen charmende med masser af henrivende animationer og en fin personlig fortælling for professoren.

Den lærerige spilmekanik står som altid i højsædet, og Layton er om noget et spil, du bliver beriget af med sin smukt tegnede fortælling og sine sindrige logisk funderede gåder. Du bliver klog af at spille, og lille Dorthe vil nok føre sig frem i juledagene, når hun løser spillets gåder meget hurtige end sløve farmand. Jo, der er noget børn bare er bedre til, og håndteringen af en 3DS er en af tingene.

Skulle mor dog alligevel vove sig nær føromtalte Nintendo 3DS, så er der en sand spilskat i vente med Paper Mario: Sticker Star. Smukt animeret som en interaktiv pop-up bog byder Nintendo-ikonet Mario indenfor i et håndtegnet og håndklippet papirunivers, der emmer af eventyr og sirlige detaljer, som de voksne vil værdsætte.

Oprydning og orden er vejen frem for at få styr på papirverdenen, der er blevet rodet godt og grundigt til af den altid fæle drage Bowser, og Mario må som altid trække i arbejdstøjet. Et Mario-spil for de mere modne, selvom børnene nu også er velkomne, de skal bare ikke forvente så meget opmærksomhed, når mor har travlt med saks og papir lang tid efter julepynten er ordnet, for Mario, han er vanedannende.

Når julefreden har lagt sig, og alle enten er gået i seng eller har travlt med deres egne julegaver, så lusker far lige ind på herreværelset eller kontoret og leger soldat for en nat. For det er nemt at bruge mange nætter, dage, uger på Call of Duty: Black Ops II's vanedannede spilmekanik.

Der er en grund til, at netop den spilserie topper hitlisterne hvert år, for der er dømt bulder og brag, som kun Hollywood kan hamle op med. Svulstigt, stort og mandehørmet i ordets reneste forstand. Her er farmand på jagt som en anden Rambo, og lad ham nu bare afreagere lidt i krigszonen, så falder han så nemt til ro i vores andres selskab. Black Ops II er årets manddomsprøve i spilregi. Blockbusteraction for farmand.

Klik dig rundt i boksen til højre og se omtalerne af de enkelte spil.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden