Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
SPILLEGAL. 43-årige Michael Thomasson har næsten 11.000 computer- og konsolspil i sin samling, og det samlingen til verdens største, siger Guinness World Records. (Foto: AP Photo/Brianna Blank)

SPILLEGAL. 43-årige Michael Thomasson har næsten 11.000 computer- og konsolspil i sin samling, og det samlingen til verdens største, siger Guinness World Records. (Foto: AP Photo/Brianna Blank)

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Denne mand har verdensrekorden i flest computerspil

En samling på 10.607 spil er den største i verden, fastslår Guiness World Records.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

43-årige Michael Thomasson fra Buffalo i USA fik sig en ekstra julegave i år. Han fik nemlig et fint certifikat fra Guinness World Records, der slår fast, at han p.t. har verdens største samling af spil til elektroniske platforme som computere og spilkonsoller.

Solgte spilsamling for at finansiere bryllup Thomasson underviser til daglig i datalogi på deltid på Canisius College i Buffalo. Resten af arbejdstiden bruger han på selv at designe spil og så vedligeholde samlingen på 10.607 spil. »Det er min første kærlighed, så det gør mig lidt sentimental«, siger han til AP om verdensrekorden.

Hans anden kærlighed, hustruen JoAnn, har dog også fået glæde af Thomassons samlermani. I 1998 solgte han hele sin daværende samling for at finansiere parrets bryllup. »Jeg var allerede storsamler, da vi blev gift, så hun vidste, hvad hun gik ind til.«, fortæller Thomasson.

Efter brylluppet gik Michael Thomasson dog i gang med at samle igen, stort set med det samme. Med et årligt budget på 3000 dollar – cirka 16.500 kroner – genopbyggede han sin samling, baseret på den viden om spilmarkedet, han over mange år havde opbygget som samler.

Måtte vente et år på at spille sit første spil

Thomasson begyndte at samle tidligt. Allerede som 12-årig begyndte opbygningen af den første samling med en julegave fra bedsteforældrene. Det var spillet ’Cosmic Avenger’, som var udgivet til den dengang meget populære Colecovision-spilkonsol. Han måtte endda vente et år på at spille spillet, fordi han først fik selve spilkonsollen til jul året efter.

I dag har Thomasson al den hardware, han skal bruge til at spille sine mere end titusinde spil. Det gør hans samling ret værdifuld. Ifølge ham selv er hele skidtet omkring 700.000 dollar værd, eller cirka 3,9 mio. kroner.

LÆS OGSÅ

»Jeg har spil på cartridge, laser disc, VHS-bånd og kassettebånd«, fortæller Thomasson om de mange gamle spilmedier, der er dukket op i samlingen igennem tiden. Den største bommert i samlingen kommer dog fra Apple, der i 1995 forsøgte at markedsføre spilkonsollen Pippin, der imidlertid blev en eklatant fiasko.

»Alle spil på den platform er forfærdelige«, siger Thomasson, »Det er den mindst sjove konsol af alle, jeg har i huset.« Før Thomasson var det den 39-årige mønthandler Richard Lecce fra Florida, der havde rekorden for flest computerspil. Han havde dog ”kun” 8.616 spil i samlingen i 2010, da han fik rekorden certificeret af Guinness World Records.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden