SPILLEGAL. 43-årige Michael Thomasson har næsten 11.000 computer- og konsolspil i sin samling, og det samlingen til verdens største, siger Guinness World Records. (Foto: AP Photo/Brianna Blank)

SPILLEGAL. 43-årige Michael Thomasson har næsten 11.000 computer- og konsolspil i sin samling, og det samlingen til verdens største, siger Guinness World Records. (Foto: AP Photo/Brianna Blank)

Spil

Denne mand har verdensrekorden i flest computerspil

En samling på 10.607 spil er den største i verden, fastslår Guiness World Records.

Spil

43-årige Michael Thomasson fra Buffalo i USA fik sig en ekstra julegave i år. Han fik nemlig et fint certifikat fra Guinness World Records, der slår fast, at han p.t. har verdens største samling af spil til elektroniske platforme som computere og spilkonsoller.

Solgte spilsamling for at finansiere bryllup Thomasson underviser til daglig i datalogi på deltid på Canisius College i Buffalo. Resten af arbejdstiden bruger han på selv at designe spil og så vedligeholde samlingen på 10.607 spil. »Det er min første kærlighed, så det gør mig lidt sentimental«, siger han til AP om verdensrekorden.

Hans anden kærlighed, hustruen JoAnn, har dog også fået glæde af Thomassons samlermani. I 1998 solgte han hele sin daværende samling for at finansiere parrets bryllup. »Jeg var allerede storsamler, da vi blev gift, så hun vidste, hvad hun gik ind til.«, fortæller Thomasson.

Efter brylluppet gik Michael Thomasson dog i gang med at samle igen, stort set med det samme. Med et årligt budget på 3000 dollar – cirka 16.500 kroner – genopbyggede han sin samling, baseret på den viden om spilmarkedet, han over mange år havde opbygget som samler.

Måtte vente et år på at spille sit første spil

Thomasson begyndte at samle tidligt. Allerede som 12-årig begyndte opbygningen af den første samling med en julegave fra bedsteforældrene. Det var spillet ’Cosmic Avenger’, som var udgivet til den dengang meget populære Colecovision-spilkonsol. Han måtte endda vente et år på at spille spillet, fordi han først fik selve spilkonsollen til jul året efter.

I dag har Thomasson al den hardware, han skal bruge til at spille sine mere end titusinde spil. Det gør hans samling ret værdifuld. Ifølge ham selv er hele skidtet omkring 700.000 dollar værd, eller cirka 3,9 mio. kroner.

LÆS OGSÅ

»Jeg har spil på cartridge, laser disc, VHS-bånd og kassettebånd«, fortæller Thomasson om de mange gamle spilmedier, der er dukket op i samlingen igennem tiden. Den største bommert i samlingen kommer dog fra Apple, der i 1995 forsøgte at markedsføre spilkonsollen Pippin, der imidlertid blev en eklatant fiasko.

»Alle spil på den platform er forfærdelige«, siger Thomasson, »Det er den mindst sjove konsol af alle, jeg har i huset.« Før Thomasson var det den 39-årige mønthandler Richard Lecce fra Florida, der havde rekorden for flest computerspil. Han havde dog ”kun” 8.616 spil i samlingen i 2010, da han fik rekorden certificeret af Guinness World Records.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce