0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Med kroppen som styrepind

Syng, trom og spark. Joysticket og controlleren har fået hård konkurrence, da tre nye konsolspil styres på original vis med stemmen, hænderne og kroppen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ved at sætte EyeToy -kameraet til en PlayStation 2 er man selv i hovedrollen i bogstaveligste forstand. Blandt de bedste spil i EyeToy: Play 2 er som her luftguitaren, hvor du for alvor kan bevise, hvor lidt Rolling Stones styrer på rocke

Spilanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Spilanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tryk på O-knappen for at hoppe, og hvis du samtidig trykker tasterne L1 og R3, mens du holder X-knappen inde, hiver ned i og...blah...blah...blah«. Ja, allerede her opgiver hyggespillere, fordi et morderne joystick - også kaldet en controller - er et vildnis af mini-joysticks, knapper og aftrækkere. Men fat mod. Der findes andre og nemmere joysticks, der er lettere at tøjle som for eksempel en tromme, en mikrofon eller sågar din egen krop.

Det bedste nutidige alternativ hedder 'EyeToy', hvilket er et specialiseret webkamera, der koblet til en PlayStation 2-konsol sætter dig i stand til at styre spil på skærmen via dine bevægelser. Kameraet filmer dig simpelthen konstant og viser billedet på tv-skærmen, hvor alle dine bevægelser bliver omsat til kommandoer i en række spil, der caster dig i rollen som alt fra den danske Bruce Lee til et hårdbananet guitarkoryfæ.

Spillet 'EyeToy: Play' har været på markedet til 'EyeToy'-kameraet i over et år med sit dusin små-spil, der nok er sjove, men ultimativt stadig bristefærdige prøveballoner for en ny, lovende teknologi - i al fald, når man sammenligner spillet med den netop udkomne 'EyeToy: Play 2', der fører hele konceptet adskillige marchskridt videre.

'EyeToy: Play 2' består af 12 spil, et legerum og en feature kaldet 'SpyToy', hvor kameraet kan indstilles til at vågne til dåd og tage overvågningsbilleder, så snart det filmer bevægelse - ideelt til overvågning af teenagerens værelse eller familiens slikdepot. I spillets legerum kan man frit eksperimentere med lys, lyd og farver, hvilket er et hit for særligt børn, men det er dog spillene, der stjæler billedet.

Her kan prøves kræfter med både et forrygende bordtennisspil, der skal spilles med hænderne, et psykedelisk flot og medrivende boblespil, hvor røde bobler skal sorteres fra gennemsigtige og et fodboldspil, hvor du i rollen som målmand skal kaster dig fra side til side for at lave Schmeichel-redninger.

Bedst i pakken er dog karatespillet, der giver god afreagering samt de to musiske spil, hvor bevæbningen enten hedder fantasitrommer eller luftguitar. Og her er det usædvanligt svært ikke at knytte øjenbrynene bistert som Keith Richards, når man med den ene hånd hamrer akkorder, mens den anden klimprer på strengene.

Det lyder måske spøgt og utopisk, men spillene virker, og kameraet registrerer flot alle bevægelser, hvis lysforholdene er gode nok. Fælles for de tolv nye kameraspil er, at de alle er markant mere varierede og overraskende, så man ikke konstant ender med at forstrække en enkel muskelgruppe som i forgængeren. Her kommer man hele kroppen rundt - og ja, også til muskler, du aldrig vidste fandtes.

Med 'EyeToy: Play 2' viser Sonys kamera-koncept virkeligt tænder, fordi med tre forskellige sværhedsgrader og kun få svipsere blandt de tolv spil, er dette et originalt, anderledes og rasende underholdende computerspil, som alle kan spille og få glæde af med det samme. For tro os: det er mindst ligeså morsomt at se familiemedlemmer og venner te sig fuldkommen vanvittigt foran fjernsynet, som selv at deltage i løjerne.

Fat trommen
Er du ikke medfødt skærmtrold, passer det måske humøret bedre at være trommemester. Spilverdenens primaprimat Donkey Kong fremviser i GameCube-spillet 'Donkey Konga' en overraskende blød side, når han holder fyraften fra kidnapning af prinsesser og kastning med tønder efter en fremstormende Mario. Donkey Kong er nemlig en afsindig ferm trommeslager, så med til spillet følger et sæt plastik-bongotrommer, som man på let vis kobler til GameCube-konsollen og er dermed klar til at udfordre rytmesansen.

Idéen i 'Donkey Konga's primære spilmodus er, at trommerne skal rammes i takt med foruddefinerede mønstre af rytmer i 33 forskellige