0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forfatter: Folkemødet er en folkefest

På de fire dages folkemøde er eliten tættere på folket end resten af året.

JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

Folkelighed. Folkemødet har givet magten et menneskeligt ansigt.

Live
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Live
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Gode traditioner skal man kende på de faste ritualer, som omgærder dem. Sådan er det også med Folkemødet. Hvert år udbryder der i løbet af april og maj panik over manglen på ledige senge og busbilletter. Hvert år sladres der lystigt om, hvilke politikere der er blevet spottet på den foretrukne bar, Hut Li Hut, med mere end en enkelt fjer på. Og hvert år finder uinspirerede nejhatte på at gentage den samme kritik om, at Folkemødet slet ikke er et møde for folket.

Nuvel. Det er klart, at en politisk festival ikke kan trække samme publikum som Smukfest og Roskilde. Men Folkemødet har faktisk vokset sig til en folkefest i løbet af de 6 år, festivalen har eksisteret. I 2011 var omkring 10.000 med til Danmarks første politikfestival. Sidste år rundede besøgstallet 25.000 om dagen. Af dem er næsten halvdelen helt almindelige mennesker, der tager af sted for at få en på opleveren. Dertil kommer ca. 22 pct. frivillige, som af et godt hjerte hiver 4 dage ud af kalenderen for at kæmpe for den sag, de brænder for. Det viser en undersøgelse fra Operate baseret på folkemødesekretariatets tal.

Når nejhattene støver yndlingsstråmanden af og kalder Folkemødet for en lukket fest for politikere, journalister og onde betalte lobbyister, siger det altså mere om, hvem de selv drikker dus med i Allinge end virkeligheden for de fleste festivalgængere. De tre grupper udgør nemlig kun omkring 30 pct. af deltagerne.

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts